NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Maak de droom van OC Broeder Ebergiste waar!

OC Broeder Ebergiste wil graag een rolstoelfiets en jij kan hen helpen!
18-05

Hoe ziet jouw school van de toekomst eruit?

“Hoe wil jij dat jouw school er binnen 100 jaar uitziet?” Die vraag kregen alle leerlingen van onze scholen voorgeschoteld.
09-05

Visie euthanasie bijgestuurd

De groep Broeders van Liefde in België keurde een gewijzigde visie op euthanasie bij psychisch lijden in een niet-terminale situatie goed.
25-04

De allereerste Let's go Pilllow!

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert De Sleutel voor de eerste keer Let’s go PillLow! Van 9 uur tot 18 uur kan je in groepjes van 6 tot 8 deelnemers je uitleven op alle opblaasbare attracties en hindernissenparcours. Deze namiddag vol beweging gaat door op Campus Sint-Jozef in Ebergiste De Deynestraat 1, Gent. Met dit evenement wil De Sleutel een positieve boodschap de wereld insturen: drugs en verslaving vormen weliswaar een probleem in de maatschappij, maar er zijn veel mogelijkheden om te groeien naar een gezonde en cleane levensstijl. Dit evenement is ten voordele van Xtra Time, de omnisportwerking van De Sleutel. Met de opbrengst wil De Sleutel het sportaanbod van Xtra Time blijven mogelijk maken.
21-04

Studiedag 'Suïcidepreventie: de puzzel opgelost?'

Op donderdag 4 mei 2017 organiseren het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden, Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg en de Suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg samen de studiedag: ‘Suïcidepreventie: de puzzel opgelost?’. Deze dag gaat door in het PXL-Congress in Elfde-Linistraat 24, 3500 Hasselt.
21-04

Broeders van Liefde op Erfgoeddag 23 april 2017

Zondag 23 april is het Erfgoeddag, een initiatief van FARO, het Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. De hele dag kan je op ontdekking in Vlaanderen en Brussel. Er zijn maar liefst 750 gratis evenementen. Dit jaar staat de sector zorg extra in de kijker. Op deze bijzondere dag vol tentoonstellingen, rondleidingen en workshops stelt Broeders van Liefde zijn deuren open. Broeders van Liefde organiseert 10 activiteiten verspreid over 9 steden.
13-04

Boek + Trefdag nieuwe interneringswet

Dat de interneringswetgeving een brandend actueel en onmisbaar thema is, weten we allemaal. Exact twee jaar geleden organiseerden de Broeders van Liefde met Uitgeverij die Keure een succesvolle Trefdag in Gent. Die Trefdag stond volledig in het teken van de nieuwe interneringswet. Twee jaar later zijn de auteurs, onder wie voorzitter Raf De Rycke, enthousiast om hun nieuwe boek over de interneringswet en het interneringsbeleid voor te stellen aan het grote publiek.
12-04

Kortsluiting in mijn hoofd

Drie procent mensen krijgen in hun leven te maken met psychose. Toch blijkt de kennis erover gering en bestaan er nog tal van vooroordelen. Te Gek!? wil met zijn nieuwe jaarcampagne in Vlaanderen de kennis over psychose vergroten en het taboe en stigma er rond aanpakken. In het kader van deze jaarcampagne gaat de theatervoorstelling ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ van Brenda Froyen en Stefaan Baeten op tournee. In samenwerking met onder meer Itinera en O.C. Sint-Idesbald haalt Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus deze voorstelling naar Beernem.
03-04

Studiedag haim Omer

Op donderdag 20 april 2017 van 9u tot 17u organiseert de Alexianen Zorggroep Tienen een studiedag met Haim Omer. Hij zal spreken omtrent "Geweldloos verzet en nieuwe autoriteit: een uitdaging voor organisaties in de GGZ". De studiedag gaat door in het Provinciehuis in Leuven en er zal mogelijkheid zijn tot een meet & greet. Inschrijven kan op de volgende website: http://www.alexianentienen.be/index.php?navID=11&subNavID=0 (Klik dan op onderstaande link (gele balk) voor het inschrijvingsformulier.)
29-03

Buitengewone leerlingen op een gewone school

Buitengewone leerlingen die een buitengewone opleiding volgen op een gewone school. Dat is tot nu toe nog heel uitzonderlijk in Vlaanderen. Maar in Aalter kan het vanaf 1 september. Emmaus secundair Aalter start met zo’n opleiding. De buitengewone leerlingen die voor onderhoudsassistent leren zullen dat doen op een gewone school.
29-03
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info