NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Jongeren over het straatleven in Tanzania

Wat gebeurt er wanneer 8 leerlingen van de Broeders van Liefde twee weken gaan leven in een jeugdcentrum voor straatkinderen in Tanzania? Wat doet dat met die jongeren zo’n inleefreis? En… met hun Afrikaanse leeftijdsgenoten en onze Vlaamse broeder-missionaris Marc Beetens waarmee ze twee weken samenleven…? Kom het horen op de getuigenisavonden te Gent of te Tessenderlo, zie http://inleefreiscaraes.blogspot.com/ Onze deelnemers uit onze scholen in Aalter, Brakel, Tessenderlo (THHI & Pius X) en Zelzate getuigen er op een héél eigenzinnige wijze…
16-10

Opening kindcentrum in Gent

Op zaterdag 12 oktober – dag van de kinderbegeleider – opent het kindcentrum Sint-Paulus in Gent. Het kindcentrum bestaat uit ‘t Wondernest, waar kinderen van 0 tot 4 jaar terechtkunnen en de lagere school De Wonderboom. Het kinderdagverblijf en de school vloeien er in elkaar over. In Vlaanderen is er enkel in Brugge een soortgelijk kindcentrum.
11-10

psychische kwetsbaarheid bij asielzoekers en vluchtelingen

Ook onder de vluchtelingen en asielzoekers kampen mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius in Grimbergen engageert zich om voor hen de nodige ondersteuning en begeleiding te voorzien. Samen met Fedasil organiseert het ziekenhuis een studiedag 'psychische kwetsbaarheid bij asielzoekers en vluchtelingen', op woensdag 6 november 2019.
10-10

Internationaal congres geweldloos verzet

Op 5 en 6 december organiseren de Alexianen Zorggroep Tienen en het Belgisch Instituut voor Geweldloos Verzet een internationaal congres over geweldloos verzet. De verschillende sprekers (Uri Weinblatt, Irit Schorr-Sapir, Christoph Göttl en Eli R. Lebowitz) verzorgen op 5 december verschillende lezingen, en geven op 6 december training in kleinere groepen.
07-10

Dr. Geert Dom genomineerd voor 'Specialist van het Jaar'

De vakjury van de Artsenkrant-prijs 'Specialist van het Jaar' 2019 selecteerde vijf genomineerden van uitzonderlijke kwaliteit, waaronder prof. dr. Geert Dom, medisch directeur van Zorggroep Multiversum in Boechout en Mortsel.
01-10

Fitnessen in open lucht op speelplaats Styrka

PERSUITNODIGING De secundaire school Styrka in Gent installeert fitnesstoestellen op de speelplaats, geschonken door onder meer Rotary Gent en de stad Gent. De inhuldiging vindt plaats op 24 september, met receptie én demonstratie door onze leerlingen.
18-09

15 okt: inspiratiedag in Menas!

Dinsdag 15 oktober is dit jaar de dag van de spirituele zorg. Op die dag huldigen we in Menas graag plechtig een nieuwe inspiratieroute in: een wandelpad dat uitnodigt om alleen of samen stil te vallen bij wat ons beweegt en passioneert. We doen dat met een prikkelende lezing over de betekenis van bezieling en christelijke inspiratie vandaag in zorg en onderwijs, met een interactief inwandelen van de route en met een keuzeaanbod van werkwinkels waar creatief rond deze thematiek aan de slag gegaan wordt.
04-09

Opening ziekenhuisschool De Radar

Maandag 2 september, eerste schooldag. Voor de leerlingen en leerkrachten van De Radar is deze dag extra speciaal want voor hen is het de allereerste eerste schooldag. Op 2 september openen officieel de deuren van de eerste ziekenhuisschool in Limburg, 'De Radar'. Deze school is verbonden aan het psychiatrisch ziekenhuis Asster en de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen, en biedt 48 plaatsen voor leerlingen uit het secundair onderwijs, die het schoolleven combineren met een opname in de geestelijke gezondheidszorg.
22-08
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring