NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Het grote psychatrierapport (De Morgen)

De krant De Morgen publiceert een week lang zijn grote psychiatrierapport. Zij vroegen daarvoor alle verslagen op van de Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen, psychiatrische verzorgingstehuizen en psychiatrische afdelingen in de algemene ziekenhuizen.
22-02

Niet roken, niet drinken. Jongeren doen het!

De jaarlijkse leerlingenbevraging laat er geen twijfel over bestaan. Het gebruik van tabak, alcohol en cannabis daalt. En de beginleeftijd voor deze producten verhoogt jaar na jaar. De inspanningen van de scholen werpen dus hun vruchten af!
16-02

Sterke boodschap De Block ondersteunt mobiele zorg

De groep Broeders van Liefde is verheugd met de positieve evaluatie van de mobiele psychiatrie in ons land. “De voorbije 5 jaar hebben we 8% van onze ziekenhuisbedden omgezet naar mobiele zorg. Dat zijn 306 bedden waarvoor de middelen nu ingezet worden voor psychiatrie aan huis”, licht Stefan Van Sevecotte toe, bestuurder en sectorverantwoordelijke geestelijke gezondheidszorg binnen Broeders van Liefde. Plannen krijgen intussen vorm om nog 212 extra bedden om te zetten.
09-02

Kinderrechten mogen niet voorbijgelopen worden

Wij hebben vernomen dat men Dimana (7 jaar), de dochter van mevr. Diana Dimitrova, werkzaam in de psychiatrische kliniek Alexianen in Tienen, en kleindochter van de heer Godfried Van Beuren, werkzaam in psychiatrisch centrum Sint-Alexius in Grimbergen verplicht ons land te verlaten. Wij betreuren deze situatie en betuigen ons medeleven en onze steun aan Godfried, Diana, haar partner en hun dochter Dimana. Als organisatie van de Broeders van Liefde zijn wij dagelijks bezig met de zorg en opvoeding van duizenden kinderen in ons land. Wij doen dit vanuit een grondhouding die een fundamenteel respect inhoudt voor de kinderrechten, het belang en het welzijn van elk kind zoals dat ingeschreven is in onze grondwet. Dat betekent dat het belang van het kind de eerste overweging is bij elke beslissing die het kind aangaat, wat bij Dimana niet of onvoldoende is gebeurd. Als organisatie worden we nu geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie, omdat Dimana de Belgische nationaliteit heeft. Wij pleiten er dan ook voor dat alle instanties in ons land deze grondhouding aannemen en het fundamenteel principe van eerbiediging van de kinderrechten voor elk kind in onze samenleving onvoorwaardelijk verdedigen. Hieronder kan je het verhaal van Diana lezen.
26-01

Meldpunt bewindvoering van start gegaan

www.meldpuntbewindvoering.be: dat is sinds kort de online-plaats om klachten over een gebrekkige toepassing van de Wet op de Bewindvoering te signaleren. Het is een initiatief van ruim 50 Vlaamse welzijnsorganisaties.
17-01

Gezegend kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!

We wensen jou dat het verhaal van lang geleden - vervuld van de eenvoud van een kind - in ieder van ons weer mag opleven. Dat 'uitkijken naar' een verwachting wordt en hoop als zekerheid over de wereld schijnt. Dat alle zorgen voor heel even in de warmte van de kribbe geborgen worden en groeien tot één grote belofte. Dé belofte van een kind, de belofte van een nieuwe tijd waarin wij mogen ervaren dat Gods licht de duisternis verdrijft. Dat de ster van geloof, hoop, vreugde en nieuw leven opnieuw liefde mag geven.
20-12

Leerlingen Visitatie begeleiden directiecongres

De voorbije weken kwamen alle directieleden van alle scholen en voorzieningen van Broeders van Liefde samen in Blankenberge. Ze dachten er 3 dagen na over netwerken en toekomstige vormen van samenwerking.
19-12

Growfunding: allemaal samen voor een nieuwe keuken in Den Diepen Boomgaard

's morgens oogsten ....'s middags verwerken en ....'s avonds op uw bord! Dat is wat de sociale bioboerderij Den Diepen Boomgaard in Grimbergen wil doen met haar kraakverse groenten en fruit! En jij kan daarbij helpen! Om dat te realiseren, dromen ze in Den Diepen Boomgaard immers van een gloednieuwe keuken. En ze rekenen op jouw steun om die droom te realiseren. Growfunding, heet dat.
05-12

Zorgcongres in P.C. Sint-Jan-Baptist

Op vrijdag 18 november vindt een zorgcongres plaats in het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate. Daarbij wordt gefocust op drie kruispunten: zorg en werken, zorg en wonen en zorg en cultuur beleven.
10-11

Kinderen komen op straat: kansarmoede moet de wereld uit!

17 oktober staat ook bekend als Dag tegen Kansarmoede. En op die dag trekken de kinderen in Sint-Job-in-'t-Goor de straat op. Want 'armoe moet de wereld uit'.
17-10
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info