NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Samen veerkrachtig

10 oktober is voor de derde keer de Werelddag voor geestelijke gezondheid. En daarom pakken allerhande organisaties en verschillende mensen uit met een veelvoud van acties, evenementen en gebeurtenissen in een gevarieerd programma. Allemaal in het teken van 'Samen Veerkrachtig'.
18-09

P.C. Dr. Guislain dingt mee naar de NIAZ Jaarprijs 2017

Met de Jaarprijs 2017 zet NIAZ, het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg, verbeterprojecten in de kijker. Ook het P.C. Dr. Guislain uit Gent diende een project in.
08-09

Palliatieve psychiatrie

Er kan nog veel werk gedaan worden als er niets meer aan te doen is. Dit themanummer van Psychiatrie en Verpleging [Uitgeverij Garant | Broeders van Liefde] verkent de psychiatrische palliatie als gespecialiseerde, kwaliteitsvolle en holistische zorg. Het is een vorm van goede zorg die de autonomie van patiënten respecteert wanneer ze uitbehandeld lijken. Het is ook een wezenlijk onderdeel van een begeleidingstraject dat gericht is op het bieden van levensperspectief aan deze patiënten. Prof. Axel Liégeois, KU Leuven en stafmedewerker ethiek Groep Broeders van Liefde en Dr. Marc Eneman, hoofdarts U.P.C. Sint-Kamillus Bierbeek [Broeders van Liefde] zijn de gastredacteurs voor dit themanummer.
06-09

Ontvang gratis het eerste nummer in september!

In september verschijnt er een nieuwe magazine op initiatief van de Sint-Vincentiusregio van de Broeders van Liefde. Het magazine zal Still heten. Het peilt via fotografie, illustratie, artikels en interviews naar hoe verstilling, verbinding en engagement een plaats vinden in onze maatschappij. Dit zijn immers thema’s die steeds belangrijk zijn geweest voor de broeders. Via dit magazine willen we hun gedachtegoed overdragen en anderen inspireren, net zoals de broeders steeds een inspiratie zijn geweest via het engagement dat ze opnemen.
03-07

Save the date: 29 november 2017

Op 29 september 2017 vindt een 'colloquium: op vlucht voor mijn demonen!' plaats in het Provinciehuis Leuven. Die dag leer je meer over asielzoekers en vluchtelingen met een ernstige psychiatrische problematiek met gastsprekers en workshops.
23-06

"Een netwerk is geen doel op zich, het is een middel"

"Netwerken" is het thema dat in onze nieuwe jaarbrochure centraal staat. "Aangezien elke samenwerking in het kader van een netwerk veranderingen met zich meebrengt, is het uitermate belangrijk om die samenwerkingen goed uit te leggen en te kaderen voor alle medewerkers en het ruimer publiek, inclusief cliënten", legt Raf de Rycke, voorzitter van de raad van bestuur uit.
16-06

Geen eind aan mijn pijn

Op vrijdag 8 september organiseert de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen de studiedag ‘Geen eind aan mijn pijn – over euthanasie bij uitzichtloos psychisch lijden’, met medewerking van Dr. Mark Komrad (APA, USA), Prof. Dr. Joris Vandenberghe, Dr. Marc Desmet, Mevr. Ann Callebert, Dhr. Filip Berwaerts, Prof. Dr. Axel Liégeios
13-06
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info