NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Uitnodiging studiedag voor zorgmedewerkers en ervaringswerkers GGZ

GGZ Broeders van Liefde Vlaams-Brabant ism het Vormingscentrum Guislain Gent organiseren een studiedag 'eerste hulp voor hulpverleners: handvaten in de hoopverlening'. Deze studiedag vindt plaats op 28 mei 2018 in het provinciehuis in Leuven.
12-04

Zorgteam van het jaar: stem mee!

Het team van de afdeling forensische longstay in het U.P.C. Sint-Kamillus in Bierbeek is genomineerd voor de titel Zorgteam van het jaar door Health&Care. Stem mee en bezorg hen die mooie titel, een kers op de taart voor het team van de jonge afdeling voor mannen met een interneringsstatuut. Stemmen kan eenvoudig door je e-mailadres op te geven en te klikken op 'vote'. Je kan 1 keer per dag stemmen met hetzelfde e-mailadres.
10-04

O.C. Br. Ebergiste wint publieksprijs 'zorgverhaal van het jaar'

Het project Classics for Specials van O.C. Br. Ebergiste kaapt de publieksprijs weg op 'Zorgverhaal van het jaar' van het Rode Kruis.
15-03

Escape Room laat leerlingen proeven van zorgsector

De zorgsector biedt jobkansen, véél jobkansen. Door de vergrijzing zullen er tegen 2021 meer dan 32.000 jobs in de sector bijkomen. Daarom slaan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Hilde Crevits, Vlaams viceminister-president en minister van Onderwijs de handen in elkaar: samen brengen ze een Escape Room naar 35 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel om het werken in de zorg te promoten. Jongeren krijgen zo de kans om op een creatieve manier kennis te maken met de uitdagingen die aan de job verbonden zijn. En Sint-Eduardus in Merksem mocht de spit afbijten!
13-03

Let's go PillLow!

Plezier en duivelse uitdaging gegarandeerd op de tweede editie van Let's go PillLow op zaterdag 28 april. Teams van 5 tot 8 personen kunnen het tegen elkaar opnemen op opblaasbare springkussens. In totaal zullen er drie sessies zijn, teams kiezen zelf voor welke sessie ze inschrijven (9u30,13u30 of 16u). Het evenement wordt georganiseerd door Xtra Time, de omnisportclub van De Sleutel en vindt plaats op de sportterreinen van campus MFC Sint-Jozef in E. De Deynestraat (Gent). Durf jij met je team deze duivelse uitdagingen aan?
06-03

80ste Guislain Colloquium

Op dinsdag 27 maart 2018 nemen Dr. Jessica De Maeyer en dhr. Peter Dierinck u mee in het thema 'vermaatschappelijking van de zorg: kansen, uitdagingen, grenzen en valkuilen' op het 80ste Guislain Colloquium.
05-03

De Broeders van Liefde: gisteren, vandaag en vooral morgen

Hoe ziet de toekomst van de broeders eruit? Je ontdekt het op dit seminarie in Bierbeek!
26-02

Zuidactie 2018: Verborgen schatten!

Aswoensdag. De start van de jaarlijkse Zuidactie van Fracarita Belgium. Dit jaar in het teken van "Verborgen schatten". Met deze campagne vragen ze aandacht voor een nieuw, kleinschalig project van de Broeders van Liefde voor kinderen met een verstandelijke beperking in Ethiopië.
14-02

Tabor-scholen gaan samen met OP WEG-scholen

De vrije basisscholen van Tabor in Aalter-Brug, Bellem, Lotenhulle en Sint-Maria-Aalter gaan zo snel mogelijk een eenheid vormen met de scholen van de Broeders van Liefde in Aalter-centrum, Hansbeke, Knesselare, Merendree, Nevele en Ursel. Op termijn komen alle vrije scholen uit de ruime regio Aalter onder het bestuur van de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde. Voorlopig verandert er niet veel. Alle scholen behouden hun naam en profiel. Alle personeelsleden blijven verbonden aan hun eigen scholen.
17-01

Accreditatie voor P.C. Sint-Alexius!

Het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius in Grimbergen heeft de internationaal erkende accreditatie van het Nederlands instituut voor Accreditatie in de Zorg/Qmentum ontvangen voor het zorgprogramma stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen van hun zorgeenheid ZENO.
12-01
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info