NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Sint-Eduardus Merksem viert dertig jaar sport

Dertig jaar geleden, in 1989, startte Sint-Eduardusinstituut Merksem met de richting Lichamelijke Opvoeding en Sport, een sportgerichte TSO-richting. Wat aarzelend begon met een tiental leerlingen in het vierde jaar, groeide al snel uit tot de populairste richting in de school. Naar aanleiding van de dertigste verjaardag organiseert de school voor alle leerlingen een extra sportdag op dinsdag 21 mei.
20-05

Eerste spadesteek samenwerkingsproject ‘Huis 4’

Op dinsdag 7 mei werd op feestelijke wijze het startschot gegeven voor de bouw van ‘Huis 4’, een bouwproject van OC Cirkant & Vivendo.
08-05

Het 83ste Dr. Guislain Colloquium

Hierbij sturen wij u de uitnodiging voor het 83ste Dr. Guislain Colloquium dat doorgaat in Gent op dinsdagavond 04.06.2019 in het Vormingscentrum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43 te 9000 Gent.
08-05

Dr. Marc Eneman wint de Prijs van de Spirituele Zorg 2019

Op 6 mei ontving Marc Eneman de Prijs van de Spirituele Zorg 2019. De Beroepsvereniging Zorgpastores reikte de prijs uit tijdens hun jaarlijkse studiedag in Leuven.
08-05

U.P.C. Sint-Kamillus wint award ‘Ziekenhuis van het jaar’

U.P.C. Sint-Kamillus ontving van ZorgAnders de award ‘Ziekenhuis van het jaar’ op het gala ‘Zorgwerkgever van het jaar’. Het ziekenhuis scoorde hoog op de criteria dienstverlening, verzorging en personeelsbeleid.
30-04

Op bezoek bij de collega's in Afrika

Ook dit jaar trokken opnieuw een groep collega's uit de organisatie Broeders van Liefde samen naar het Zuiden. Ze ontmoetten er hun collega's en ondervonden aan den lijve in welke omstandigheden zij daar lesgeven, zorg dragen voor mensen met een beperking, geestelijke gezondheidszorg uitbouwen en vechten tegen allerlei vooroordelen.
19-03

Symposium ambitie in de zorg

Raf De Rycke, voorzitter van onze raad van bestuur, trachtte samen met 11 andere experten uit de gezondheids- en welzijnszorg een gedeelde visie op de toekomst van de sector uit te schrijven en dit resulteerde in een visienota die al in besloten kring werd voorgesteld aan en besproken in een aantal specifieke groepen (middenveld, werknemersorganisaties, Vlaamse administratie, …). De eindversie van de visie zal tijdens een avondsymposium op 26 februari in Brussel publiek gemaakt worden. Ook jij bent van harte uitgenodigd op dit avondsymposium.
06-02

Zorg aan zet: doe mee!

Zorg is belangrijk. Iedereen wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd en iedereen wil graag kwaliteitsvolle zorg krijgen wanneer hij die nodig heeft. En toch is zorg niet echt een topthema in de media of een gegeven waarmee de meeste partijen naar de kiezer trekken. De grote publiekscampagne Zorg aan Zet, die door Zorgnet-Icuro werd gelanceerd, wil daarin verandering brengen.
05-02

37 scholen Broeders van Liefde moedigen leerlingen aan op te komen voor een beter leefmilieu, klimaat en planeet

Gisteren spijbelden heel wat van onze 15.000 leerlingen om te betogen in Brussel voor het klimaat. Als schoolbestuur en als scholen Broeders van Liefde staan we positief tegenover dat engagement van jongeren om zich in te zetten voor een hoger doel zoals duurzaamheid en het klimaat.
25-01

Van overprikkeld naar geborgen

In het project 'Van overprikkeld naar geborgen' verkent het Kinderrechtencommissariaat de beleving van kinderen en jongeren over afzondering. Het multifunctioneel centrum Sint-Jozef in Gent is 1 van de 3 voorzieningen die een participatietraject organiseren. De centrale vragen zijn: Wat geeft rust als het even allemaal te veel wordt? Wat heb je nodig om je veilig te voelen? Wat vind je over afzondering in een aparte ruimte? Enkele jongeren van Sint-Jozef gingen creatief aan de slag rond die ervaringen. Kunstenaar Pieter Malfiet van Artforum begeleidde hen. 'Van overprikkeld naar geborgen' kadert in het grotere project 'Prikkels tussen pijn en passie'.
18-01
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring