NL FR

vzw De Enter

Start

volwaardig werken recycleren maatschappelijk ondernemen sociale werkplaats duurzaam

vzw De Enter

V.Z.W. De Enter exploiteert kringwinkel De Cirkel en heeft als verzorgingsgebied de Noordelijke Kempen met de gemeenten Brecht, Essen, Kalmthout, Malle, Schilde, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel. In dit gebied van 455 km² bedienen ze om en bij de 150.000 inwoners (ong 50.000 woningen/gezinnen). Behalve het kringloopcentrum en de winkel in Brecht heeft De Enter nog kringwinkels in Malle en in Wuustwezel, en sinds 2014 een winkel in Zandhoven geopend en beschikt men ook over een mobiele winkel. 

Klik op 'wie zijn we' voor meer info. 

 

 

 

Wie zijn we

Kringloopwinkels

In 2017 verzamelde het kringloopcentrum meer dan 1000 ton goederen in, waarvan 50% verkocht, 45% gerecycleerd en maar 5% restafval. (lees hierover meer in ons jaarverslag) Op die manier realiseert deze sociale werkplaats haar drievoudige missie:

  1. langdurig en moeilijk te plaatsen werklozen, zwakbegaafde personen kunnen als volwaardig werknemer duurzaam en maatschappelijk zinvol aan de slag voor een volwaardig loon.
  2. goederen die voor particulieren of bedrijven niet langer gebruikt worden krijgen een nieuw leven. Elke opgehaalde ton kringloop-goederen is één ton uitgespaarde CO2, en is dus een bonus voor het milieu.
  3. financieel zwakkeren in onze samenleving kunnen terecht in de kringloopwinkels voor degelijke artikelen allerhande aan een lage prijs.

Contacteer ons

Woont u, of bent u als bedrijf actief in deze regio? Heeft u meubelen, elektro of een fiets die u niet langer gebruikt? Of bent u net op zoek naar een warme jas, een bureau of een klok? Organiseer je een evenement of wil je een eyecatcher voor je kantoor, maak dan kennis met Trashionata, kunst uit de afvalcontainer. Voor dit alles één adres: Kringwinkel De Cirkel, Klein Veerle 34 2960, tel. 03/313.49.66. of mail naar cirkel.dispatching@de-cirkel.net. Neem een kijkje op http://www.de-cirkel.net en teken in op onze nieuwsbrief.

 

Snuif even de sfeer op in dit filmpje!

 

Onze doelgroep

Kringloopwinkels

V.Z.W. De Enter is een kringloopcentrum en heeft als verzorgingsgebied de Noordelijke Kempen met de gemeenten Brecht, Essen, Kalmthout, Malle, Schilde, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel.In dit gebied van 455 km² bedienen ze om en bij de 150.000 inwoners (ong 50.000 woningen/gezinnen). De Enter heeft een erkenning als sociale werkplaats en stelt 84 personen of 58 VTE tewerk. Behalve het kringloopcentrum en de winkel in Brecht heeft De Enter nog kringwinkels in Malle,in Wuustwezel, in Zandhoven en beschikt men ook over een mobiele winkel. In 2017 werd een pop-upstore in Westmalle geopend.

Contact

contact
Klein Veerle
34
2960
Brecht
route

Woont u, of bent u als bedrijf actief in deze regio? Heeft u meubelen, elektro of een fiets die u niet langer gebruikt? Of bent u net op zoek naar een warme jas, een bureau of een klok? Organiseer je een evenement of wil je een eyecatcher voor je kantoor, maak dan kennis met Trashionata, kunst uit de afvalcontainer. Voor dit alles één adres: Kringwinkel De Cirkel, Klein Veerle 34 2960, tel. 03/313.49.66. of mail naar dispatching@de-cirkel.net. Neem een kijkje op http://www.de-cirkel.net en teken in op onze nieuwsbrief.

 

Telefoonnummer

03 313 58 72

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring