NL FR

SO Tessenderlo, Technisch Heilig Hart Instituut (THHI)

Start

een aangepaste infrastructuur totaalproject Caritas christelijk geïnspireerd ontmoeting maximale ontplooiing professioneel zorgbeleid

Technisch Heilig-Hart Instituut

Het Technisch Heilig-Hartinstituut is als katholieke school al sinds 1924 een huis van vertrouwen in Tessenderlo. Al meer dan 90 jaar is de school diep verankerd in de gemeente. Als technische school bieden wij richtingen aan die voorbereiden op hogere studies.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info.

Wie zijn we

Een relatief autonome middenschool

Het THHI streeft ernaar een relatief autonome middenschool te ontwikkelen. Een middenschool die leeft in de school en er diep mee verbonden is. Deze middenschool verlaagt de drempel tussen het lager en het secundair onderwijs; zorgt voor een beschermende omgeving voor jongeren; biedt een krachtige leeromgeving aan; verbetert de begeleiding van de jongeren; maakt het mogelijk de klaslokalen nog beter af te stemmen op de noden van de tijd; tracht op het vlak van infrastructuur het beste aan te bieden.

Een totaalproject

“Het THHI streeft ernaar dat opvoeding en onderwijs samengaan”

Het THHI streeft ernaar dat opvoeding en onderwijs samengaan: een totaalproject waarin de maximale ontplooiing van de jongeren voorop staat zodat ze zich degelijk kunnen ontwikkelen om als verantwoordelijke burgers in de maatschappij te stappen. Iedere jongere, ook de zwakkere, moet evenwaardige kansen krijgen in het secundair onderwijs én erna, op de arbeidsmarkt en in het hoger onderwijs.
Het THHI streeft ernaar een ontmoetingsplaats te zijn waar jongeren uit alle geledingen van de samenleving elkaar ongedwongen ontmoeten. Een school waar er geen onderscheid gemaakt wordt en iedereen zijn plaats heeft. In die ruimte kunnen de wederzijdse relaties in alle richtingen de kwaliteit van het onderwijs en de mogelijkheden om zich te ontplooien, maximaliseren.

Een aangepaste infrastructuur

“Kiezen voor THHI is kiezen voor een degelijke opleiding, maar ook kiezen voor bezield onderwijs, kiezen voor elkaar en kiezen voor de samenleving.”

Het THHI streeft ernaar te werken met up-to-date materiaal in een aangepaste infrastructuur om haar onderwijs in de beste omstandigheden te laten verlopen. Er wordt bij voorkeur gewerkt met de nieuwste technologieën zodat personeel en leerlingen extra gemotiveerd aan het werk kunnen. Hierbij spelen recente en hoogkwalitatieve inzichten op het vlak van didactiek en pedagogie een sturende rol. Via een uitgestippeld nascholingsbeleid wil het THHI haar lesgevers stimuleren en steunen om levenslang en levensbreed te leren. Het THHI streeft ernaar zijn zorgbeleid niet alleen te bewaken, maar ook blijvend te professionaliseren.

De zorg voor leerlingen en personeel gebeurt best in een stabiele context van goed opgeleide mensen. Daarom horen de middelen en de kennis aanwezig te zijn in de eerstelijnszorg. Het THHI streeft ernaar waardeonderwijs aan te bieden. We willen de jongeren een totaalopvoeding geven waar naast kennis veel aandacht gaat naar persoonlijkheidsontwikkeling en waarde- en attitudevorming; hierbij laten we ons leiden door de maandpunten die christelijk geïnspireerd zijn. Om dit verder te ondersteunen, is er in de rapportering plaats geruimd voor leer-, leef- en werkhouding. Voor iedereen die verbonden is aan de school kan 'caritas' opgevat worden als een werkwoord.
 

Onze doelgroep

Onze richtingen

Het Technisch Heilig-Hartinstituut is als katholieke school al sinds 1924 een huis van vertrouwen in Tessenderlo. Al meer dan 90 jaar is de school diep verankerd in de gemeente. Als technische school bieden wij richtingen aan die voorbereiden op hogere studies. Zeker richtingen als Industriële Wetenschappen (IW) en Elektromechanica (EM) leiden normaliter tot hogere diploma's. Ook de andere techniekenrichtingen verschaffen een basis om voort te studeren voor wie dat wenst. In onze huidige maatschappij garanderen deze richtingen werkzekerheid en toekomstperspectieven.

Eerste graad

  • Eerste leerjaar A-stroom en B-stroom, tweede leerjaar van de eerste graad en Beroepsvoorbereidend leerjaar

Tweede graad en derde graad TSO

  • Industriële wetenschappen, Elektromechanica, Elektrotechnieken, Elektrische installatietechnieken, Grafische media, Printmedia, Multimedia, Mechanische technieken, Autotechnieken, Mechanische vormgevingstechnieken

Tweede en derde graad BSO

  • Drukken en voorbereiden, Drukken en afwerken, Hout(bewerking), Basismechanica, Auto, Lassen-constructie

Zevende specialisatiejaren BSO

  • Auto-elektriciteit, Fotolassen, Meerkleurendruk-Drukwerkveredeling, Stijl- en desingmeubelen

Zevende specialisatiejaren TSO

  • Chemische procestechnieken ( Se-n-Se)

Contact

contact
Heilig-Hartlaan
16
3980
Tessenderlo
route

Telefoonnummer

013 67 02 76

website
http://www.thhi-tessenderlo.be/
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring