NL FR

BuSO Roeselare, Sint-Idesbald

Start

de jongere staat centraal werkattitudes en vaardigheden aanleren beroepsonderwijs beroepsfierheid Samenleven

BuSO Sint-Idesbald

In de campus Ter Zilten in Roeselare bieden we onderwijs aan jongeren met een licht verstandelijke handicap, gedragsproblemen en/of een stoornis in het autismespectrum. Op onze campus in Moorslede, Ten Bunderen, bieden wij buitengewoon beroepsonderwijs aan voor jongeren met een stoornis in het autismespectrum.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

Wie zijn we

Onze opdracht

Vanuit de volle overtuiging dat een jongere pas tot leren komt als ook het leven goed zit, tekenen we onze opdracht in drie cirkels uit.  
In het hart van onze school staat de jongere. Die jongere brengt steeds zijn zijn, zijn gezin en zijn vrienden in. In onze school bereiden ze hun toekomst voor. Wij zijn als mini-gemeenschap de spiegel én de spelruimte
waar jongeren kunnen oefenen in wie ze willen worden, in het in relatie staan tot anderen en zo in het samen-leven. Daarnaast geven wij hen kansen om beroepsfierheid, werkattitudes en vaardigheden aan te leren
die kunnen leiden tot gewone tewerkstelling. In dit alles willen wij, medewerkers, beeld én voorbeeld zijn...
 

Onze doelgroep

Twee campussen

“Het ‘buitengewone’ vertalen we in een doorgedreven leerlingbegeleiding, waarbij elke leerling zijn leerlingbegeleider heeft die hem of haar gedurende de hele opleiding opvolgt.” “Wij zijn als mini-gemeenschap de spiegel én de spelruimte waar onze jongeren kunnen oefenen in wie ze willen worden.”

Onze hoofdcampus bevindt zich aan De Zilten in Roeselare. Hier bieden we onderwijs aan jongeren met een licht verstandelijke handicap, gedragsproblemen en/of een stoornis in het autismespectrum. We bieden er al onze opleidingen aan. Op onze campus in Moorslede, Ten Bunderen, bieden wij buitengewoon beroepsonderwijs aan voor jongeren met een stoornis in het autismespectrum. Na het observatiejaar, waar verschillende opleidingen aan bod komen,organiseren we er enkel tuinbouw. Onze school biedt ontwikkelingsmogelijkheden door het aanbieden van lessen algemene en sociale vorming (ASV) die opgebouwd worden vanuit een concrete en maatschappijgerichte invalshoek en door het aanbieden van lessen beroepsgerichte vorming (BGV).

Contact

De Zilten
52
8800
Roeselare
route

Gelegen langs de grote ring rond Roeselare, te bereiken via de baan naar Hooglede of de baan naar Diksmuide

 

Telefoonnummer

051 26 43 26

 

Gerrit Demolder, directeur buitengewoon secundair onderwijs Sint-Idesbald

website
http://www.busostidesbald.be/
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring