NL FR

BuSO Machelen-Zulte, Emmaüs

Start

individuele aanpak capaciteiten ontdekken en ontplooien Een kleinschalige en gestructureerde school

BuSO Emmaüs

BuSO Emmaüs in Machelen-Zulte is een kleinschalige, goed gestructureerde school en onderdeel van de Emmaüsscholen in Aalter. We bieden aangepast onderwijs voor leerlingen die door leermoeilijkheden, gedragsproblemen, emotionele problemen en/of een autismeproblematiek (ASS) het gewoon onderwijs niet kunnen volgen.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

 

 

Wie zijn we

In het belang van de leerlingen

Elke keuze die we maken staat prioritair in het belang van de leerlingen. Op die manier willen we hen helpen hun weg te vinden in deze drukke en gecompliceerde maatschappij.
Vaak worden jongeren uit het buitengewoon onderwijs en dan vooral leerlingen met een gedragsproblematiek gestigmatiseerd en worden ze alleen maar bekeken als kinderen/pubers die ‘niets’ kunnen, die ‘niets’ willen of zelfs die ‘niets’  zijn! ‘Niets’ is minder waar.

Talenten en capaciteiten zoeken

“We zetten ons in om samen met de jongeren hun talenten en capaciteiten te zoeken, te ontdekken en te ontplooien.”

Onze leerlingen hebben immers heel wat mogelijkheden en talenten. Verschillende factoren zorgen er echter voor dat sommige leerlingen er vaak alleen voor staan: vierde wereld, problematische opvoedingssituatie,kansarmoede,… . Hierdoor komen vooral hun beperkingen aan de oppervlakte  terwijl hun mogelijkheden diep verborgen blijven.
Vanuit ons opvoedingsproject willen we ons inzetten om samen met hen hun talenten en capaciteiten te zoeken, te ontdekken en te ontplooien. Bovendien willen we tegelijkertijd een alternatief bieden voor de stigmatisering van ‘type 3’ leerlingen of leerlingen uit een ‘BuSO’ school.
 

Onze doelgroep

Kleinschalig en goed gestructureerd

BuSO Emmaüs is een kleinschalige, goed gestructureerde school die aangepast onderwijs biedt voor leerlingen die door leermoeilijkheden, gedragsproblemen, emotionele problemen en/of een autismeproblematiek (ASS) het gewoon onderwijs niet kunnen volgen. Concreet richten we ons op jongeren tussen 13 en 21 jaar, type 1 en type 3. Zij groeien op met als doel zich voor te bereiden op het gewone leef – en werkmilieu. Onze jongeren worden hierin echter beperkt door verstandelijke achterstand (type 1) en/of gedragsproblemen (type 3). De leerling die bij ons school loopt is ‘buitengewoon’ en heeft dus recht op een individuele aanpak. Onze school is autivriendelijk: jongeren die zich binnen type 1 of 3 situeren met een ASS-problematiek krijgen een aangepaste begeleiding.

Ons doel

Het doel is de integratie in een gewoon werk- en leefmilieu. Men kan kiezen uit volgende beroepsopleidingen:

  • logistiek assistent in zorginstellingen en ziekenhuizen
  • grootkeukenmedewerker
  • schilder-decorateur
  • plaatslager (carrosseriehersteller)

Aansluitend op deze kwalificatie organiseren wij ook nog één jaar Alternerende Beroepsopleiding (ABO) . Deze opleiding helpt de stap te zetten naar tewerkstelling.

 

 

Contact

Leihoekstraat
7b
9870
Machelen-Zulte
route

Telefoonnummer

09 386 60 08

website
http://www.vibsoleieland.be
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring