NL FR

BaO Knesselare, Basisschool Sint-Franciscus

Start

verbondenheid samenwerking

Sint-Fransiscus

De basisschool Sint-Fransiscus heeft zowel een kleuter- als een lagere afdeling. De kleuterafdeling bestaat uit een peuterklas, een eerste, tweede en derde kleuterklas. De lagere afdeling biedt onderwijs aan van het eerste tot het zesde leerjaar.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

Wie zijn we

Zorg dragen voor elkaar

De Sint-Fransiscusschool maakt deel uit van de scholengemeenschap ‘Hakum’. Zo is de school verbonden met de lagere scholen van Hansbeke, Aalter, Ursel en Merendree. We bieden zorg voor elk kind op zijn/haar niveau en laten hen evolueren op hun eigen tempo. Iedereen helpt en leert van elkaar. De omgeving is aantrekkelijk met veel licht en speelruimte. We differentiëren, werken ervaringsgericht, bieden structuur, staan open voor vernieuwingen en willen zo kwalitatief en degelijk onderwijs bieden. Het contact met de ouders en de samenwerking met de leefomgeving zijn cruciaal. We leven de kinderen voor in geloof.

Verbondenheid en samenwerking

“Een school waar we zorg dragen voor elkaar”.

Ook in onze school willen we die verbondenheid benadrukken. De verbondenheid en samenwerking tussen de leerlingen onderling, tussen leerlingen en leerkrachten, tussen leerkrachten onderling, tussen leerlingen en alle schoolmedewerkers.  In die verbondenheid kunnen we de steun vinden om van onze school een aangename en leerrijke leefomgeving te maken.
 

Onze doelgroep

Kleuter en lager

De basisschool Sint-Franciscus in de Kloosterstraat heeft zowel een kleuter- als een lagere afdeling. De kleuterafdeling bestaat uit een peuterklas, een eerste, tweede en derde kleuterklas. De lagere afdeling biedt onderwijs aan van het eerste tot het zesde leerjaar.

Contact

Kloosterstraat
79
9910
Knesselare
route

Komende van de E 40 neemt u in Aalter afrit 11 en kiest u aan het rondpunt richting Knokke. Een zestal kilometer verder bereikt u Knesselare. Via de Veldstraat komt u in de Kloosterstraat waar onze beide afdelingen zich bevinden. De hogere afdeling (4e, 5e en 6e leerjaar) is gelegen aan de Kloosterstraat nr. 40. De lagere afdeling (1e, 2e en 3e leerjaar) en onze kleuterafdeling bevinden zich even verderop aan nr. 79.

 

Telefoonnummer

09 374 53 33

website
http://www.sfbk.be
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring