NL FR

OC Styrka Gent (Internaat/Semi-Internaat/Ambulante & Mobiele Begeleiding)

Start

opvoeding therapie leef- en werkgemeenschap begeleiding christelijke basisinspiratie onderwijs diep-menselijk respect

O.C. Styrka

O.C. Styrka geeft onderwijs en zorg op maat voor kinderen en jongeren met lichte, matige zware mentale stoornissen en/of gedrags- en emotionele beperkingen (van het autismespectrum) en met eventuele bijkomende motorische en sensoriële stoornissen.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

 

 

 

Wie zijn we

Opvoeding, onderwijs, therapie en begeleiding

Het orthopedagogisch centrum Styrka wil het welzijn bevorderen van minderjarigen, kinderen en jongeren met een licht tot diep verstandelijke handicap, al dan niet met bijkomende gedrags- en emotionele stoornissen, autismespectrumstoornissen en motorische, fysische of sociale problemen.

Het centrum voorziet opvoeding, therapie en begeleiding en dit in nauwe samenwerking met de scholen. Dit gebeurt vanuit een christelijke basisinspiratie en op een deskundige en collegiale wijze. Hierbij worden alle betrokkenen, binnen en buiten het centrum als volwaardige partners beschouwd.

De begeleiding is gericht op de ontplooiing van de totale persoon en op een zo goed mogelijke integratie, aangepast aan de mogelijkheden van elk individu. Personen met licht verstandelijke handicap kunnen zich integreren in het gewone professionele en socio-culturele leven. Personen met matig tot diep verstandelijke handicap zijn aangewezen op een beschermde werk- en/of woonomgeving.

De werking is gebaseerd op een diep-menselijk respect voor de persoon, ongeacht oorsprong en overtuiging. Men besteedt volop aandacht aan de relatievorming en er wordt een leef- en werkgemeenschap gecreëerd waarin elk individu, volgens zijn/haar mogelijkheden en beperktheden aan bod komt en kan groeien naar de hoogst mogelijke kwaliteit van bestaan.

Ons zorgaanbod

Algemeen

Opvoeding, therapie en begeleiding voor jongens en meisjes van 2 tot 21 jaar met licht tot diep verstandelijke beperkingen en/of bijkomende gedrags- en emtionele stoornissen, autismespectrumstoornissen en motorische, fysische of sociale problemen

Opvoeding

•Internaat
•Semi-Internaat
•Ambulante & Mobiele Begeleiding

Begeleide uitgroei

•Deeltijdse opvang
•Individuele kamertraining
•Kortverblijf
•Logeren

Begeleiding en therapie

•Begeleiding en ondersteuning door diensten en teams
•Individuele of groepsgerichte behandeling door therapie
•Begeleiding op maatschappelijk, medisch, paramedisch, orthopedagogisch, psychotherapeutisch vlak
•Orthopedagogische hulp volgens zorgvraag en doelgroepen

Maak kennis met ons in dit filmpje!

 

Onze doelgroep

Onze doelgroep

Het Orthopedagogisch Centrum Styrka geeft ondersteuning en behandeling aan kinderen en jongeren (2 tot 21 jaar) met mentale beperkingen en eventueel bijkomende zorgvragen (autismespectrumstoornissen, motorische beperkingen, gedrags- en emotionele stoornissen, ...) in internaat en semi-internaat. Daarnaast voorzien we ook in kortverblijf, logeerfunctie, begeleide uitgroei en ambulante & mobiele begeleiding. Het internaat/semi-internaat O.C. Sint-Jozef werkt geïntegreerd samen met de scholen van het lager en secundair onderwijs van 6 jaar tot 21 jaar in type 1 - 2 - 3 van het Buitengewoon Onderwijs (opleidingsvorm 1 - 2 - 3)
 

Contact

E. De Deynestraat
1
9000
GENT
route

VESTIGINGSPLAATS DE DEYNESTRAAT.

MET HET OPENBAAR VERVOER VANAF HET SINT-PIETERSSTATION.
- Tram 21 of 22 aan het Sint-Pietersstation (om de 7 minuten). De halte nemen aan het eindpunt van Zwijnaardebrug. Aan deze halte rechts de Gestichtsstraat ingaan. Na 200 meter in de Gestichtsstraat de privaatweg rechts nemen die leidt naar ons centrum.
- Bus 52, 704 of 256. Halte E. De Deynestraat aan de Carrefour langs de Oudenaardsesteenweg. Via de voetgangerstunnel onder deze steenweg naar ons centrum.
- Naar de Heuvelpoort. Vandaar bus 5 of 50. Via de Zwijnaardsesteenweg naar halte Terminus Steenakker (Haardstedestraat). Via de Gestichtsstraat naar ons centrum.
- Bus 70, 703. Via de Zwijnaardsesteenweg naar de halte op de brug naar Zwijnaarde. Via de Gestichtsstraat naar ons centrum.


MET EIGEN VERVOER:
- Via de autosnelweg E40. Afrit 14 Sint-Denijs-Westrem Flanders expo. Hier richting Gent volgen. Verder de Kortijksesteenweg richting Gent nemen. Aan de tweede lichten naar rechts afslaan ter hoogte van Maria Middelares en Don Bosco. De buitenring van Gent volgen tot op het einde (een kleine 2 km). Op het einde de buitenring verlaten en op de brug naar links afslaan richting Gent. Beneden aan de brug onmiddellijk terug naar links. Na 100 meter in de Gestichtsstraat de privaatweg rechts nemen die leidt naar ons centrum.

- Via de autosnelweg E17. Afrit De Pinte-Zevergem. Richting Gent nemen. Vier verkeerslichten voorbijrijden. Over de bruggen van autosnelweg en ringvaart rijden. Beneden aan de tweede brug onmiddellijk naar rechts afslaan (richting Deinze, Oudenaarde, Eeklo, scholencomplex, verkoopcentrum...). Onmiddellijk terug naar links. Via de privaatweg naar ons centrum.

- Via de autosnelweg E17. Afrit UZ Gent. Aan de afrit naar links afslaan. Na ongeveer 500m de verplichte richting naar rechts volgen en de binnenring rond Gent oprijden.
* De eerste afrit Gestichtstraat nemen. Na 200 meter de privaatweg naar ons centrum op uw linkerkant.
* De volgende affrit Gent St-Pietersstation nemen. Na een twintigtal meter reeds de privaatweg naar ons centrum op uw rechterkant.

- Via de Binnenring Gent (langs de Ringvaart).
* Afrit Gestichtstraat. Na 200 meter de privaatweg naar ons centrum op uw linkerkant.
* Afrit Gent St-Pietersstation. Na een twintigtal meter reeds de privaatweg naar ons centrum op uw rechterkant.

- Via de Buitenring Gent (langs de Ringvaart)
De afrit aan Zwijnaardebrug aan de oude automobielinspectie. Afslaan naar links richting Gent en de brug over rijden. Over de brug de Zwijnaardsesteenweg naar links verlaten. Na 100 meter in de Gestichtsstraat de privaatweg rechts nemen die leidt naar ons centrum.

- Via de Oudenaardse steenweg richting Gent.
Beneden aan de brug over de Ringvaart naar rechts (richting Deinze, Oudenaarde, Eeklo, scholencomplex, verkoopcentrum...). Onmiddellijk terug naar links. Via de privaatweg naar ons centrum.

- Via de Oudenaardse steenweg richting Oudenaarde. Via de Sterre richting Oudenaarde.
* Aan de eerste lichten aan de De Pintelaan naar links richting UZ. Aan het eerste grote kruispunt met de Galglaan naar rechts. Via de Zwijnaardsesteenweg naar de Gestichtsstraat (voorbij de verkeerslichten de hoofdweg verlaten naar rechts). Privaatweg naar ons centrum na 100 meter op uw rechterkant.
* Tussen de bruggen over ringvaart en autosnelweg, juist over de eerste brug over de ringvaart rechts de brug afdalen. Naar rechts de buitenring rond Gent nemen en deze volgen tot op het einde. Aan Zwijnaardebrug naar links afslaan. Over de brug terug naar links. Na 100 meter in de Gestichtstraat via de privaatweg rechts naar ons centrum.

- Via de Zwijnaardse steenweg.
Aan de verkeerslichten bij het UZ richting Zwijnaarde. Via de Zwijnaardsesteenweg naar de Gestichtsstraat (voorbij de verkeerslichten de hoofdweg verlaten naar rechts). Na 100 meter de privaatweg rechts nemen naar ons centrum.

 

Telefoonnummer

09 222 52 32

website
http://www.ocsintjozef.be
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring