NL FR

Zuidactie 2017

Jaarlijks zetten de Broeders van Liefde zich in om de wereld een beetje beter te maken. Dit jaar draait de Zuidactie rond epilepsie in Afrika. In landen in Afrika is epilepsie amper gekend en er heerst dan ook een stigma rond mensen die lijden aan epilepsie zoals Stanislas: ze zijn “vervloekt” en je kan er maar beter uit de buurt blijven. Zo raken velen van hen vervreemd van hun omgeving en zijn hun kansen op een normaal leven gereduceerd. Allemaal door een ziekte die perfect te behandelen is. Er bestaan reeds enkele psychiatrische centra waar ze terecht kunnen voor een correcte diagnose en bijhorende behandeling. Maar deze tien centra voldoen zeker nog niet en kunnen onze steun zeker gebruiken. Daarom zamelen wij dit jaar geld in om de juiste medicatie te voorzien voor mensen als Stanislas en hen zo een kans op een normaal leven te geven. Want epilepsie is maar een behandelbare aandoening, meer niet…

Op 24 januari vond de startdag van de Zuidactie plaats. Meer dan 200 medewerkers van Broeders van Liefde gingen langs om zich te informeren rond het project en inspiratie op te doen om de campagne te steunen.

Verschillende voorzieningen zetten hun beste beentje voor om te kunnen bijdragen aan de Zuidactie. In Beernem bijvoorbeeld wordt een wenskaarten- en posterbeurs georganiseerd op 24 maart van 9u-16u30. Naast het ruime aanbod aan kaarten en posters, zal je ook de campagnefilm kunnen bekijken, wereldwinkelproducten kunnen kopen en is er natuurlijk ook een mogelijkheid tot koffie en dessert en nog veel meer. Wil je op een leuke manier een goed doel steunen? Ga dan op 24 maart zeker eens langs in Beernem. Meer info over hun actie vind je op de affiche in bijlage.

Meer info over de Zuidactie vind je hier: www.zuidactie.be of in de folder in bijlage.

folder.pdf9851.756kb09-03-2017
affiche_zuidactie_beernem_2017.pdf614.506kb09-03-2017

© fracarita.org - disclaimer - privacy info