NL FR

Wie zijn wij?

Check wie we zijn in een handvol minuten!

Meer dan 200 jaar onderwijs en zorg

Vandaag beheren de Broeders van Liefde in België meer dan 50 scholen voor gewoon en buitengewoon lager en secundair onderwijs, 12 psychiatrische ziekenhuizen en 15 orthopedagogische centra. Ook de ouderenzorg, verslavingszorg, sociale economie en kinderdagopvang behoren tot hun activiteiten. Daarnaast zijn ze de drijvende kracht achter tal van kleinere initiatieven, zoals opvang van aidspatiënten, van mensen met zingevingsvragen, van kansarmen, ... In totaal verlenen zo 12.500 medewerkers in Vlaanderen in 1.500 in Wallonië zorg en onderwijs aan goed 40.000 kinderen, jongeren, volwassen en ouderen.

De Broeders van Liefde zijn gesticht in 1807, door Petrus Jozef Triest, een Gentse priester. Van bij hun stichting namen de Broeders van Liefde hun taak op in de maatschappij: onderwijs en zorg verlenen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Steeds opnieuw kozen ze de kant van mensen die elders geen antwoord op hun hulpvraag vonden. Broeders van Liefde kreeg een internationale dimensie in 1865, toen enkele broeders naar Canada trokken. Vandaag zijn de Broeders van Liefde aanwezig in 31 landen. Op die manier groeiden de Broeders van Liefde uit tot een grote congregationele organisatie van broeders en medewerkers, mannen en vrouwen. 

Wie wij zijn - Wat wij doen? 

Klik hier om onze missie te lezen.

Klik hier om onze visietekst inspiratiebeleid te lezen. 

 

Dit zijn wij, Broeders van Liefde

Wie we zijn en wat we doen? Je ontdekt het in deze brochure!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Netwerking

Elk jaar maakt Broeders van Liefde een brochure over een specifiek thema dat nauw aansluit bij wie we zijn, waar we mee bezig zijn en waar we naar toe gaan. Bijvoorbeeld over netwerken. "Het onderwijs- en zorglandschap zal op relatief korte termijn een metamorfose ondergaan", zeggen Raf De Rycke en Paul Gemmel, bestuurders bij Broeders van Liefde. Netwerken vormen. Scholen die samenwerken. Voorzieningen die in netwerkverbanden actief zijn? Je leest er hieronder alles over!

 
 

Wie we zijn en waarom we doen wat we doen

Wie zijn wij als voorziening of school? Welke zorg of welk onderwijs bieden wij? Wat zijn onze centrale waarden en inspiratie? Hoe willen wij ons profileren? Sinds 2008 liep er in elke school of voorziening van de Broeders van Liefde een intensief identiteitstraject waarin medewerkers en andere stakeholders op zoek gingen naar antwoorden op die vragen. Vandaag gaan de voorzieningen en de scholen van de Broeders Van Liefde effectief verder aan de slag met hun lokale identiteitsverklaringen. De grote uitdaging voor de beleidsperiode 2013-2016 is nu immers ‘te doen wat we zeggen en te verdiepen wie we zijn’. Het doel is om medewerkers bewust te maken van de waarden die onze organisatie drijft en te inspireren om zin en verdieping te geven aan hun werk.

Hieronder vindt u de jaarbrochure die wil tonen wie we zijn, wat we doen en waarvoor we staan. Daarnaast vindt u er ook een overzicht van belangrijke tendensen en nieuwsfeiten uit de verschillende sectoren en entiteiten.
 
 

Wat bezielt ons?

Waarom we voor Broeders van Liefde werken

Wie bij Broeders van Liefde werkt, doet dat doorgaans niet zomaar. Engagement, christelijke inspiratie, sociale gedrevenheid en beheesterend enthousiasme liggen vaak aan de basis om zich dag in dag uit met veel goesting in te zetten voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. In de jaarbrochure die u hieronder kan inkijken, leest u verschillende getuigenissen van even verschillende medewerkers in verschillende sectoren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coaching zit in onze genen

In onderstaande jaarbrochure laten we u zien waarom coaching in onze organisatie een belangrijk item vormt binnen onze manier van werken, omgaan met personeel en omgaan met leerlingen, patiënten en bewoners. U vindt er ook een overzicht van de belangrijkste tendensen binnen onze organisatie anno 2013. 

 


© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring