NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Psychiatrische centra en centra voor mensen met een handicap smeken om hulp

“Van de recent geleverde FFP2-mondmaskers is geen enkel bestemd voor de psychiatrische ziekenhuizen”, dat zegt Koen Oosterlinck, dagelijks bestuurder bij Broeders van Liefde dat 11 psychiatrische centra in België uitbaat. Ook in de 13 centra voor mensen met een handicap van de groep zijn er onvoldoende beschermingsmiddelen terwijl de eerste besmettingen zich voordoen en 1 bewoner zich in zeer kritieke toestand bevindt. De voorbije dagen kwamen verschillende leveringen met mondmaskers aan in België en er staan er nog enkele gepland, voornamelijk bestemd voor algemene ziekenhuizen, huisartsen, thuisverpleging en woonzorgcentra. “Bij de aanpak van de crisis is terecht veel aandacht gegaan naar de reorganisatie in de algemene ziekenhuizen en in de eerstelijnszorg, maar men heeft te lang gewacht om ook beschermingsmaatregelen en testcapaciteit te voorzien voor de geestelijke gezondheidszorg, de woonzorgcentra en de zorg voor personen met een handicap. In die sectoren zijn bovendien heel wat cliënten met een sterk risicoprofiel”, legt Koen Oosterlinck uit. Begin deze week zouden FFP2-mondmaskers bestemd voor de psychiatrische ziekenhuizen geleverd worden, maar de Chinese douane heeft die tegengehouden. “Uiteraard wil iedereen die mondmaskers, maar essentieel is toch dat de maskers verdeeld worden volgens de noden in álle sectoren van de gezondheidszorg en welzijn. Alleen al in de psychiatrische ziekenhuizen zijn er Vlaanderenbreed ongeveer 5000 chirurgische en 1000 FFP2-maskers per dag nodig. Onze centra zitten eerstdaags door hun voorraad. Als werkgever maken we ons dan ook grote zorgen.”
01-04

Dankjewel en hou vol, medewerkers en directies

Als organisatie namen en nemen we alle noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van corona (Covid 19) tegen te gaan. De impact op het werk van de medewerkers en op de zorg en het leven van bewoners, patiënten en leerlingen, maar ook van hun familie is groot. Tonnen respect voor de werkkracht, expertise en het engagement van onze duizenden collega's...
30-03

Jongeren over het straatleven in Tanzania

Wat gebeurt er wanneer 8 leerlingen van de Broeders van Liefde twee weken gaan leven in een jeugdcentrum voor straatkinderen in Tanzania? Wat doet dat met die jongeren zo’n inleefreis? En… met hun Afrikaanse leeftijdsgenoten en onze Vlaamse broeder-missionaris Marc Beetens waarmee ze twee weken samenleven…? Kom het horen op de getuigenisavonden te Gent of te Tessenderlo, zie http://inleefreiscaraes.blogspot.com/ Onze deelnemers uit onze scholen in Aalter, Brakel, Tessenderlo (THHI & Pius X) en Zelzate getuigen er op een héél eigenzinnige wijze…
16-10

Opening kindcentrum in Gent

Op zaterdag 12 oktober – dag van de kinderbegeleider – opent het kindcentrum Sint-Paulus in Gent. Het kindcentrum bestaat uit ‘t Wondernest, waar kinderen van 0 tot 4 jaar terechtkunnen en de lagere school De Wonderboom. Het kinderdagverblijf en de school vloeien er in elkaar over. In Vlaanderen is er enkel in Brugge een soortgelijk kindcentrum.
11-10

psychische kwetsbaarheid bij asielzoekers en vluchtelingen

Ook onder de vluchtelingen en asielzoekers kampen mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius in Grimbergen engageert zich om voor hen de nodige ondersteuning en begeleiding te voorzien. Samen met Fedasil organiseert het ziekenhuis een studiedag 'psychische kwetsbaarheid bij asielzoekers en vluchtelingen', op woensdag 6 november 2019.
10-10

Internationaal congres geweldloos verzet

Op 5 en 6 december organiseren de Alexianen Zorggroep Tienen en het Belgisch Instituut voor Geweldloos Verzet een internationaal congres over geweldloos verzet. De verschillende sprekers (Uri Weinblatt, Irit Schorr-Sapir, Christoph Göttl en Eli R. Lebowitz) verzorgen op 5 december verschillende lezingen, en geven op 6 december training in kleinere groepen.
07-10

Dr. Geert Dom genomineerd voor 'Specialist van het Jaar'

De vakjury van de Artsenkrant-prijs 'Specialist van het Jaar' 2019 selecteerde vijf genomineerden van uitzonderlijke kwaliteit, waaronder prof. dr. Geert Dom, medisch directeur van Zorggroep Multiversum in Boechout en Mortsel.
01-10

Fitnessen in open lucht op speelplaats Styrka

PERSUITNODIGING De secundaire school Styrka in Gent installeert fitnesstoestellen op de speelplaats, geschonken door onder meer Rotary Gent en de stad Gent. De inhuldiging vindt plaats op 24 september, met receptie én demonstratie door onze leerlingen.
18-09
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring