NL FR

Zorgteam van het jaar: stem mee!

Het team van de afdeling forensische longstay in het U.P.C. Sint-Kamillus in Bierbeek is genomineerd voor de titel Zorgteam van het jaar door Health&Care. Stem mee en bezorg hen die mooie titel, een kers op de taart voor het team van de jonge afdeling voor mannen met een interneringsstatuut. Stemmen kan eenvoudig door je e-mailadres op te geven en te klikken op 'vote'. Je kan 1 keer per dag stemmen met hetzelfde e-mailadres.

Op woensdagavond 25 april reikt HEALTH&CARE, de vakbeurs voor de zorgsector, 7 prestigieuze awards uit voor de zorgsector in de categorieën Concept, Health&Care, Hospitality, Innovatie, Tools, Zorgmedewerker en Zorgteam van het jaar! Een zevenkoppige jury selecteerde voor elke categorie 3 genomineerden uit de meer dan 70 inzendingen. De genomineerden zijn ondertussen bekend en de winnaar ligt vanaf nu in jullie handen! Stemmen kan tot en met 20 april!

Je kan je stem uitbrengen via deze link: http://www.health-care.be/nl/Awards-nominaties/zorgteam?accept=0

Stem het team van de forensische longstayafdeling in Bierbeek naar de titel:

“Een goed jaar geleden is de nieuwe afdeling LFP opgericht bij UPC Sint-Kamillus. Na vele jaren heeft de federale overheid geld vrijgemaakt om patiënten met een geïnterneerden statuut waardig op te vangen in psychiatrische centra en niet langer in gevangenissen. Op de campus in Bierbeek is de eerste zogenaamde longstay afdeling opengegaan. Dit was voor het ziekenhuis ook een eerste ervaring met patiënten met dat statuut. En aangezien dit een medium security gesloten afdeling is, is het niet zo evident om de patiënten zinvol bezig te houden, maar door het enthousiasme van het team werkt dit toch bijzonder goed. Zij doen echt allemaal hun uiterste best om het voor de patiënten/bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. O.a. door tal van activiteiten te organiseren, zoals een quiz, een kubb tornooi, darts tornooien, ... Tot zelfs het aantrekken van vrijwilligers om een aantal bewoners te leren lezen en schrijven. “

“Ik bewonder hun inzet en enthousiasme en die is na een jaar eigenlijk alleen nog groter geworden. Alle patiënten zijn het unaniem eens over het feit dat ze zeer tevreden zijn van de opstart van LFP een jaar geleden!”

1 jaar na de opening van de afdeling maakte journaliste Marjan Justaert voor De Standaard een reportage. Ze verbleef 3 dagen in de afdeling. Wat ze daarvan vond, kan je in de pdf hieronder lezen. 

10-04
ordner1.pdf825.936kb10-04-2018

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring