NL FR

Sterke boodschap De Block ondersteunt mobiele zorg

De groep Broeders van Liefde is verheugd met de positieve evaluatie van de mobiele psychiatrie in ons land. “De voorbije 5 jaar hebben we 8% van onze ziekenhuisbedden omgezet naar mobiele zorg. Dat zijn 306 bedden waarvoor de middelen nu ingezet worden voor psychiatrie aan huis”, licht Stefan Van Sevecotte toe, bestuurder en sectorverantwoordelijke geestelijke gezondheidszorg binnen Broeders van Liefde. Plannen krijgen intussen vorm om nog 212 extra bedden om te zetten.

De groep Broeders van Liefde telt 11 psychiatrische centra, 9 in Vlaanderen en 2 in Wallonië. Die centra staan ook in voor de organisatie van 12 mobiele teams over het hele land, telkens samen met regionale partners. Daarvoor heeft Broeders van Liefde de afgelopen 5 jaar 8% van haar ziekenhuisbedden omgezet. Ter vergelijking: het Belgisch gemiddelde bedraagt 5,5%.

“We trekken volop de kaart om nog meer zorg in de gemeenschap te organiseren”, zegt Stefan. “We maken ons sterk dat we ziekenhuisopnames kunnen voorkomen door psychiatrische zorg aan huis. Tegelijk biedt ons dat de mogelijkheid om onze ziekenhuiscapaciteit vooral in te zetten voor specialistische zorg. Bovendien kunnen we met dezelfde middelen meer mensen helpen en bereiken we ook een groep mensen die voordien geen of maar moeilijk toegang kreeg tot de nodige zorg.”

 

Een beeld van de geestelijke gezondheidszorg bij de groep Broeders van Liefde kan je vinden op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=IhxXfn5AZdE&t=14s

Een korte voorstelling van het mobiele team in Noord-West-Vlaanderen kan je hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=-I3POAmExdI

09-02

© fracarita.org - disclaimer - privacy info