NL FR

Sint-Victor wint Paolaprijs voor onderwijs

Leef happy. Dat is de visie van basisschool Sint-Victor in Turnhout. En dat is ook het Koningshuis niet ontgaan. Het Leef Happy-project won de Paolaprijs voor onderwijs 2017-2018. Een delegatie trok naar Brussel en kreeg de prijs persoonlijk overhandigd door koningin Paola en prinses Claire.

"De start van ons project dateert van enkele jaren geleden. In 2009 zijn we echt van start gegaan en is de visie uitgewerkt in concrete acties voor de kleuterschool en een lessenaanbod in de lagere school.
In 2014 waren we er echt van overtuigd dat ons schoolklimaat, ons pedagogisch project en onze droom over onderwijs echt terug te vinden is binnen het ‘Leef Happy’-project en zit dit sindsdien in onze gehele werking verweven."

"Het project is volledig geïmplementeerd en wordt nu verder geborgd en eigen gemaakt. Het is een project dat zijn basis krijgt in de kleuterschool, dan doorstroomt in de lagere school en verder al raakpunten kent in onze secundaire school en internaat. We doorlopen gedurende een heel jaar ons programma van de 7 grondhoudingen."

Die grondhoudingen luiden als volgt:

  1. Ik ga voor mijn eigen leven
  2. Maak een plan
  3. Eerst werken, dan spelen
  4. Zowel aan jezelf als aan anderen denken
  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
  6. Samen is beter
  7. Zorg voor jezelf

Meer weten? Surf naar de website van Sint-Victor!

31-05

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring