NL FR

#redtogether

Voor ze naar het WK in Rusland vertrokken, sprongen Rode Duivels Leander Dendoncker en Kevin De Bruyne nog even binnen in basisschool Sint-Augustinus in Brakel. Een hele belevenis voor de leerlingen én de juffen.

Basisschool Sint-Augustinus Brakel (SAB) kroonde zich tot Duivelse +School. Ze namen deel aan een actie van Ketnet waarbij Pleegzorg in de kijker werd gezet. Hun SAB WK op de terreinen van K. Olsa Brakel, met flyers, een promofilmpje, aangepaste spandoeken, een herwerkt volkslied en veel sfeer, viel in de smaak. Zo wonnen zij, net als nog vier andere Vlaamse scholen, een bezoek van enkele Rode Duivels!

Op vrijdag 8 juni kwamen Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker langs op de speelplaats van de school. Samen met Ketnet-wrapper Leonard werd het een groot feest. De voetbalsterren werden onder luid applaus op de rode loper verwelkomd. Enkele leerlingen vertelden hen over de actie die de school op touw had gezet. Kevin De Bruyne kreeg ook het SABeertje overhandigd, de schoolmascotte die de wereld rondreist. Na een bezoek aan onder andere Australië en Congo trekt het SABeertje nu richting Rusland, waar het als pleegbeertje zal opgevangen worden door de Rode Duivels.

Na een opwarming werden er 2 voetbalwedstrijden gespeeld. Een onvergetelijke belevenis voor de leerlingen, die hun match met een Rode Duivel in hun team nooit meer zullen vergeten. Tot slot namen Kevin en Leander nog uitgebreid de tijd voor groepsfoto's, handtekeningen, een knuffel en een babbel. Zo heeft iedere klas nu een toffe groepsfoto als aandenken aan deze onvergetelijke dag! En nu duimen dat de Rode Duivels het goed doen op het wereldkampioenschap, dan zal het SABeertje veel te vertellen hebben bij zijn terugkomst!

15-06

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring