NL FR

O.C. Br. Ebergiste wint publieksprijs 'zorgverhaal van het jaar'

Het project Classics for Specials van O.C. Br. Ebergiste kaapt de publieksprijs weg op 'Zorgverhaal van het jaar' van het Rode Kruis.

Het project Classics for Specials is het resultaat van een samenwerking tussen de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Deinze en het ortho-agogisch centrum Broeder Ebergiste, een voorziening die volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Het hoogtepunt van dit project is een jaarlijks concert waar maandenlang naar toegeleefd wordt: een muziekfeest waarbij meer dan 250 enthousiaste luisteraars (die ook actief mee beleven en musiceren) genieten van symfonische muziek.

Classics for Specials is een inclusief en bijzonder zorgverhaal dat samen met 30 andere projecten uit Vlaanderen  meedeed aan de wedstrijd ‘zorgverhaal van het jaar' van het Rode Kruis. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven.

Classics for specials, zorg out of the box, kon de publieksprijs van 2.500 euro in de wacht slepen doordat er massaal gestemd werd op dit bijzondere zorgverhaal. Een boost voor de verdere samenwerking en ontplooiing van het project. Op de wekelijkse  repetitie van het orkest werden de muzikanten op de hoogte gebracht van de overwinning en bedankt voor de steun. Op naar de 10de editie.

 

Meer nieuws en een filmpje over het 'zorgverhaal van het jaar' kan je vinden op https://www.rodekruis.be/nieuws-kalender/nieuws-kalender/regina-coeli-wint-zorgverhaal-van-het-jaar/

 

 

15-03

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring