NL FR

Leerlingen getuigen over leeftijdsgenoten in Tanzania

Leerlingen uit de scholen van de Broeders van liefde leefden deze zomer twee weken samen in Tanzania met de straatjongeren van Maendeleo. Daar verbleven ze in het jeugdcentrum van de Broeders van Liefde te Kigoma. Tussendoor waren ze ook enkele dagen te gast bij de Vlaam¬se broeder-missionaris Marc Beetens in het plattelandsdorp Marumba. Als Warafiki wa Maendeleo (= vrienden van het jeugdcentrum Maendeleo) willen ze graag hun ervaringen delen met vrienden, familieleden, buren, klasgenoten en an¬dere geïnteresseerden.

De jonge inleefreizigers brengen hun impressies en belevenissen tijdens hun beklijvende reis op een drietal getuigenissen naar voor:

·         Op zondagavond 22 oktober te Gent

·         Op woensdagnamiddag 8 november te Tienen

·         Op zondagmiddag 12 november te Tessenderlo

De opbrengst van hun getuigenissen en acties gaat integraal naar het Maendeleo Jeugdcentrum.

 

Meer info op http://inleefreiscaraes.blogspot.be/

 

Enkele citaten uit hun getuigenissen:

“Als toerist leer je Afrika kennen als een prachtig land. Dat deden we soms ook. Maar ik, als inleefreiziger, zag Tanzania vooral op zijn mooist als je naar de mensen luis­terden. Hun verhalen en hun warm hart draag ik heel mijn leven mee..”, Arthur Du Cheyne (Sint-Laurens te Zelzate)

“De reis opende mijn ogen en gaf mij de extra motivatie om deze mensen zoveel als mogelijk te helpen.”, Christophe ’t Kind (Emmaüsinstituut te Aalter)

 

18-10

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring