NL FR

Iedereen thuis!

Van 21 september tot 2 oktober 2018 vindt de 29ste Vlaamse Vredesweek plaats. Met ‘Iedereen Thuis’ zet de campagne in op vrede in eigen samenleving. Een belangrijk thema. Immers, waar je ook woont, waar je vandaan komt of terechtkomt, iedereen wil een plek waar hij/zij zich veilig weet, geborgen voelt en zichzelf kan zijn.

Het thuisgevoel heeft iets contradictorisch. Is het er, dan staat men er niet bij stil. Maar voor zij die zo’n thuis missen, er naar op zoek zijn, treedt een hevig gevoel van onvrede op. Conflict en polarisatie loeren dan al snel om de hoek.
Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober, roept de Vredesweek met concrete aanbevelingen op om te investeren in een lokaal vredesbeleid opdat een thuis voor iedereen mogelijk wordt. De groep Broeders van Liefde in België zet samen met meer dan dertig organisaties in op beleidsbeïnvloeding en sensibilisatie.


Maar ook jij kan de boodschap uitdragen! De Vredesweek doet een oproep om een foto of een beeld met de Boomerang-app te maken op de plek waar jij je thuis voelt. Omdat iedereen nood heeft aan zo’n plek vragen we je om het beeld te delen op sociale media met het onderschrift ‘Ik stem op #IedereenThuis in @gemeente’.
Naar jaarlijkse traditie kan je op www.vredesweek.be terecht voor een gratis educatief en bezinnend aanbod. Ontdek ook de talrijke activiteiten die tijdens de campagne over heel Vlaanderen zullen plaatsvinden.

Opinietekst en dossier hieronder:

 

20-09
vredesweekdossier-iedereen-thuis.pdf779.871kb28-09-2018
opinietekst_iedereen_thuis.pdf226.654kb28-09-2018

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring