NL FR

Fitnessen in open lucht op speelplaats Styrka

PERSUITNODIGING De secundaire school Styrka in Gent installeert fitnesstoestellen op de speelplaats, geschonken door onder meer Rotary Gent en de stad Gent. De inhuldiging vindt plaats op 24 september, met receptie én demonstratie door onze leerlingen.

Een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Daarom kunnen onze jongeren in de toekomst fitnesstoestellen in open lucht gebruiken om hun energie te kanaliseren. De installatie van de toestellen kwam tot stand in hechte samenwerking met Rotary Gent. Ook de stad Gent en enkele andere gulle schenkers droegen een steentje bij. Op 24 september worden de fitnesstoestellen officieel ingehuldigd.


Over Styrka, secundair onderwijs
Styrka stelt zich als doel moeilijk lerende jongeren optimaal te laten ontplooien zodat integratie in het gewoon leef- en arbeidsmilieu gerealiseerd wordt. De school zit onder de vleugels van de organisatie Broeders van Liefde, die zich organiseert onder de slagzin ‘Geïnspireerd en verbonden in beweging met mensen’.


Over Rotary Gent
Rotary Gent zet zich op een doeltreffende wijze in om aanvullende steun te bieden in diverse domeinen, zoals in dit geval gezondheidszorg en beweging van jongeren. Rotary Gent steunt met dit project een fitnessinstallatie die kan gebruikt worden tijdens de les Lichamelijke Opvoeding, tijdens de speeltijd of na de schooluren door de leerlingen van het internaat.


Praktisch voor de pers
Wilt u er graag bij zijn op 24 september om 19u? Voor meer info en inschrijving kan u telefonisch contact opnemen met Rosy Van Den Berge, directie Styrka secundair onderwijs, op rosy.van.den.berge@fracarita.org.

18-09

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring