NL FR

Escape Room laat leerlingen proeven van zorgsector

De zorgsector biedt jobkansen, véél jobkansen. Door de vergrijzing zullen er tegen 2021 meer dan 32.000 jobs in de sector bijkomen. Daarom slaan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Hilde Crevits, Vlaams viceminister-president en minister van Onderwijs de handen in elkaar: samen brengen ze een Escape Room naar 35 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel om het werken in de zorg te promoten. Jongeren krijgen zo de kans om op een creatieve manier kennis te maken met de uitdagingen die aan de job verbonden zijn. En Sint-Eduardus in Merksem mocht de spit afbijten!

“Van werken in de ­kinderopvang en thuisverpleegkunde over de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg, de jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de ­revalidatie tot een job in het ziekenhuis: de zorgsector biedt een breed palet aan carrièremogelijkheden. Dankzij deze Escape Room ontdekken jongeren in één lesuur samen wat werken in de gezondheidssector aan uitdagingen biedt”, aldus Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

“Iedereen kent wel het concept van een Escape Game, met dat concept omgezet in een Escape Room op scholen wordt werken in de zorgsector in de kijker gezet. Leerlingen komen op een speelse manier in aanraking met de uitdagingen die in de zorg- en welzijnssector zitten.” zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

 

13-03

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring