NL FR

Asielzoekers en vluchtelingen met ernstige psychiatrische problematiek

Op 29 november organiseert het psychiatrisch centrum Sint-Alexius uit Grimbergen een symposium over asielzoekers en vluchtelingen met een ernstige psychiatrische problematiek. Dat vindt plaats in het Provinciehuis in Leuven, Provincieplein 1, van 9 tot 17 uur.

Na de opening door dr. Hoogewys, geneesheer bij Fedasil, krijgen de deelnemers verschillende perspectieven op ziekte en gezondheid voorgeschoteld door prof. dr. Matthys, diensthoofd psychiatrie aan het UZ van Brussel. Mevrouw François, directeur Dienst Studie en Beleid bij Fedasil, geeft daarna cijfermateriaal. Verder worden in de voormiddag nog lezingen voorzien van prof. De Haene, KU Leuven, over psychiatrisch lijden van vluchtelingen in context: de rol van gezin, cultuur en sociale conditie in de zorg aan vluchtelingen en van mevrouw Baillieu, netwerkcoördinator in Sint-Alexius, die het proejct psychiatrische ondersteuning en zorgtraject voor asielzoekers aan huis zal voorstellen. 

In de namiddag kunnen de deelnemers een keuze maken uit de workshops. Er wordt afgerond met een panelgesprek onder leiding van VRT-journalist Chris Van Den Abeele. 

Deelname kost 60 euro, over te schrijven op BE93 7995 1528 9967. Inschrijven kan via www.alexiusgrimbergen.be of door een e-mail te sturen naar info@alexiusgrimbergen.be.

Programmaboekje: 

24-10
2017_11-29_programma_vluchtelingen_ggz-problematiek_druk.pdf1044.986kb24-10-2017

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring