NL FR

Alexianen Tienen behaalt NIAZ-kwaliteitslabel

De psychiatrische kliniek Alexianen Tienen behaalde, 4 jaar na de deelaccreditatie voor de afdeling verslavingszorg, een organisatiebreed accreditatielabel van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Het label staat garant voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

De 5 gespecialiseerde afdelingen van de psychiatrische kliniek (algemene psychiatrie, verslavingszorg, eetstoornissen, psychogeriatrie en kinderpsychiatrie) werkten de afgelopen jaren departementsoverschrijdend rond meer dan 700 normcriteria om de zorgverlening nog beter en veiliger te organiseren. Zo is er onder andere een uitgebreid intern toetsingssysteem geïmplementeerd, worden de patiënt en zijn familie nauwer betrokken bij patiëntveiligheidsthema’s, zijn er extra veiligheden ingebouwd in het medicatieproces om er voor te zorgen dat de juiste medicatie op het juiste moment bij de juiste patiënt terecht komt, en zijn verschillende processen verbeterd, waaronder suïcidepreventie, valpreventie en zorgcommunicatie.

Het NIAZ-accreditatietraject is lopende in meerdere van onze andere psychiatrische ziekenhuizen. Deze erkenning stelt ons in staat om opgedane kennis te delen binnen de organisatie en blijvend in te zetten op innovatie en kwaliteit in de zorg. Naast deze groeiende aandacht voor optimalisatie van de zorgprocessen blijven we, zoals altijd, eveneens gevoelig voor de zorgrelatie met elke patiënt.

09-08

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring