NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).O.C. Br. Ebergiste wint publieksprijs 'zorgverhaal van het jaar'

Het project Classics for Specials van O.C. Br. Ebergiste kaapt de publieksprijs weg op 'Zorgverhaal van het jaar' van het Rode Kruis.
15-03

Escape Room laat leerlingen proeven van zorgsector

De zorgsector biedt jobkansen, véél jobkansen. Door de vergrijzing zullen er tegen 2021 meer dan 32.000 jobs in de sector bijkomen. Daarom slaan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Hilde Crevits, Vlaams viceminister-president en minister van Onderwijs de handen in elkaar: samen brengen ze een Escape Room naar 35 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel om het werken in de zorg te promoten. Jongeren krijgen zo de kans om op een creatieve manier kennis te maken met de uitdagingen die aan de job verbonden zijn. En Sint-Eduardus in Merksem mocht de spit afbijten!
13-03

Let's go PillLow!

Plezier en duivelse uitdaging gegarandeerd op de tweede editie van Let's go PillLow op zaterdag 28 april. Teams van 5 tot 8 personen kunnen het tegen elkaar opnemen op opblaasbare springkussens. In totaal zullen er drie sessies zijn, teams kiezen zelf voor welke sessie ze inschrijven (9u30,13u30 of 16u). Het evenement wordt georganiseerd door Xtra Time, de omnisportclub van De Sleutel en vindt plaats op de sportterreinen van campus MFC Sint-Jozef in E. De Deynestraat (Gent). Durf jij met je team deze duivelse uitdagingen aan?
06-03

80ste Guislain Colloquium

Op dinsdag 27 maart 2018 nemen Dr. Jessica De Maeyer en dhr. Peter Dierinck u mee in het thema 'vermaatschappelijking van de zorg: kansen, uitdagingen, grenzen en valkuilen' op het 80ste Guislain Colloquium.
05-03

De Broeders van Liefde: gisteren, vandaag en vooral morgen

Hoe ziet de toekomst van de broeders eruit? Je ontdekt het op dit seminarie in Bierbeek!
26-02

Zuidactie 2018: Verborgen schatten!

Aswoensdag. De start van de jaarlijkse Zuidactie van Fracarita Belgium. Dit jaar in het teken van "Verborgen schatten". Met deze campagne vragen ze aandacht voor een nieuw, kleinschalig project van de Broeders van Liefde voor kinderen met een verstandelijke beperking in Ethiopië.
14-02

Tabor-scholen gaan samen met OP WEG-scholen

De vrije basisscholen van Tabor in Aalter-Brug, Bellem, Lotenhulle en Sint-Maria-Aalter gaan zo snel mogelijk een eenheid vormen met de scholen van de Broeders van Liefde in Aalter-centrum, Hansbeke, Knesselare, Merendree, Nevele en Ursel. Op termijn komen alle vrije scholen uit de ruime regio Aalter onder het bestuur van de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde. Voorlopig verandert er niet veel. Alle scholen behouden hun naam en profiel. Alle personeelsleden blijven verbonden aan hun eigen scholen.
17-01

Accreditatie voor P.C. Sint-Alexius!

Het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius in Grimbergen heeft de internationaal erkende accreditatie van het Nederlands instituut voor Accreditatie in de Zorg/Qmentum ontvangen voor het zorgprogramma stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen van hun zorgeenheid ZENO.
12-01

Wat gebeurt er 's nachts bij Broeders van Liefde?

Goedenavond in plaats van goedemorgen. Warme maaltijden om 2 uur ’s nachts. Bewoners die in slaap vallen op het toilet. Ze zijn met weinig. Maar ze zijn belangrijk. Die van de nacht. Die opvoeders, begeleiders, verpleegkundigen, schoolbuschauffeurs, stewards en verzorgers die we zelden of nooit ontmoeten. Wat doen ze feitelijk de godganse tijd? Dat wilden we wel eens weten. Dus zit er niets anders op dan een nachtje door Vlaanderen te trekken. Voorzien van soep, brood en thee. “Als je dacht dat het hier elke nacht crisis is, heb je het mis.”
20-12

Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking

Het P.C. Dr. Guislain nodigt u graag uit op het Vlaams-Nederlands congres ‘Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking: intersectorale perspectieven’, dat plaatsvindt in Gent op 19 april 2018.Dit congres is een initiatief van het P.C. Dr. Guislain, samen met het W.I.V. en HoGent.
12-12
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info