NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).#redtogether

Voor ze naar het WK in Rusland vertrokken, sprongen Rode Duivels Leander Dendoncker en Kevin De Bruyne nog even binnen in basisschool Sint-Augustinus in Brakel. Een hele belevenis voor de leerlingen én de juffen.
15-06

Sint-Victor wint Paolaprijs voor onderwijs

Leef happy. Dat is de visie van basisschool Sint-Victor in Turnhout. En dat is ook het Koningshuis niet ontgaan. Het Leef Happy-project won de Paolaprijs voor onderwijs 2017-2018. Een delegatie trok naar Brussel en kreeg de prijs persoonlijk overhandigd door koningin Paola en prinses Claire.
31-05

LFP-team is Zorgteam van het Jaar!

Het team van de afdeling langdurige forensische psychiatrische zorg van U.P.C. Sint-Kamillus in Bierbeek won de award Zorgteam van het Jaar op de Health&Care Beurs!
31-05

Extra plaats voor geïnterneerden met beperking

Minister van Justitie Koen Geens opent op dinsdag 8 mei de bijzondere unit GoLF (Geïntegreerde ondersteuning Lichte verstandelijke beperking en Forensische zorg) op de campus van het UPC Sint-Kamillus in Bierbeek, een voorziening van de groep Broeders van Liefde. De nieuwe woon- en behandeleenheid is een unit voor 20 geïnterneerde personen met een verstandelijke beperking.
08-05

Dr. Guislain Colloquium over wet op voorlopige bewindvoering

Dhr. Christophe Lemmens en dhr. Dirk Scheers nemen u op het 81ste Dr. Guislain Colloquium mee in het thema “De nieuwe wet op de voorlopige bewindvoering ”.
07-05

Bloemenstad zoekt monitoren voor zomerkampen

Ben je minstens 16 jaar, heb je zin voor avontuur en wil je graag eens een kamp mee begeleiden voor mensen met een beperking? Schrijf je dan in als moni bij Bloemenstad!
23-04

Uitnodiging studiedag voor zorgmedewerkers en ervaringswerkers GGZ

GGZ Broeders van Liefde Vlaams-Brabant ism het Vormingscentrum Guislain Gent organiseren een studiedag 'eerste hulp voor hulpverleners: handvaten in de hoopverlening'. Deze studiedag vindt plaats op 28 mei 2018 in het provinciehuis in Leuven.
12-04

Zorgteam van het jaar: stem mee!

Het team van de afdeling forensische longstay in het U.P.C. Sint-Kamillus in Bierbeek is genomineerd voor de titel Zorgteam van het jaar door Health&Care. Stem mee en bezorg hen die mooie titel, een kers op de taart voor het team van de jonge afdeling voor mannen met een interneringsstatuut. Stemmen kan eenvoudig door je e-mailadres op te geven en te klikken op 'vote'. Je kan 1 keer per dag stemmen met hetzelfde e-mailadres.
10-04

O.C. Br. Ebergiste wint publieksprijs 'zorgverhaal van het jaar'

Het project Classics for Specials van O.C. Br. Ebergiste kaapt de publieksprijs weg op 'Zorgverhaal van het jaar' van het Rode Kruis.
15-03

Escape Room laat leerlingen proeven van zorgsector

De zorgsector biedt jobkansen, véél jobkansen. Door de vergrijzing zullen er tegen 2021 meer dan 32.000 jobs in de sector bijkomen. Daarom slaan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Hilde Crevits, Vlaams viceminister-president en minister van Onderwijs de handen in elkaar: samen brengen ze een Escape Room naar 35 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel om het werken in de zorg te promoten. Jongeren krijgen zo de kans om op een creatieve manier kennis te maken met de uitdagingen die aan de job verbonden zijn. En Sint-Eduardus in Merksem mocht de spit afbijten!
13-03
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info