NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).De geheimen van het ouder wordende brein

Mensen worden steeds ouder. De levensverwachting is de voorbije eeuw met ongeveer 30 jaar gestegen. Dit betekent dat er een hele levensfase bij gekomen is. Maar wat betekent dit voor het brein? Geleidelijk aan ontdekken we hoe het brein en de menselijke geest zich aanpast aan de tand des tijds. Vaak met succes, soms met een ongelijke strijd. Dit hangt af van opgebouwde reserves, compensatiestrategieën en aanwezigheid van hersenpathologie. De ‘twilight zone’ tussen normale en pathologische veroudering wordt geleidelijk aan zichtbaar in het brein en stelt ons voor bijzondere uitdagingen in het geval van psychiatrische symptomen op latere leeftijd. Daarom wijdt het P.C. Dr. Guislain het 79ste Dr. Guislain Colloquium op dinsdagavond 28 november aan 'De geheimen van het ouder wordende brein'.
15-11

BuSO Sint-Gregorius lanceert woordplaten

Multimodale woordplaten stimuleren de visualisatie en het aanleren van een taal zoals het Nederlands. Op donderdag 30 november stellen de medewerkers van het buitengewoon secundair onderwijs Sint-Gregorius in Gentbrugge dan ook met veel trots hun woordplaten aan u voor.
06-11

Asielzoekers en vluchtelingen met ernstige psychiatrische problematiek

Op 29 november organiseert het psychiatrisch centrum Sint-Alexius uit Grimbergen een symposium over asielzoekers en vluchtelingen met een ernstige psychiatrische problematiek. Dat vindt plaats in het Provinciehuis in Leuven, Provincieplein 1, van 9 tot 17 uur.
24-10

Still: nieuw magazine zet zingeving op de kaart

De Belgische Broeders van Liefde brengen vandaag een gloednieuw magazine uit, getiteld ‘Still’. Een buitenbeentje onder de bladen, want het verschijnt slechts halfjaarlijks en focust op verstilling, verbinding en engagement in de samenleving. “Het is absoluut geen magazine over onszelf. Integendeel”, legt broeder Luc Lemmens uit. “Still zoekt vanuit een open houding en via persoonlijke beleving hoe mensen vandaag tot vormen van verstilling, engagement en verbinding komen. Of dat nu een bekende Vlaming, een kunstenaar, een religieus of een bedrijfsleider is. We willen mensen zo inspireren rond de thema’s die altijd al centraal staan in het leven van mij en mijn medebroeders.”
18-10

Leerlingen getuigen over leeftijdsgenoten in Tanzania

Leerlingen uit de scholen van de Broeders van liefde leefden deze zomer twee weken samen in Tanzania met de straatjongeren van Maendeleo. Daar verbleven ze in het jeugdcentrum van de Broeders van Liefde te Kigoma. Tussendoor waren ze ook enkele dagen te gast bij de Vlaam¬se broeder-missionaris Marc Beetens in het plattelandsdorp Marumba. Als Warafiki wa Maendeleo (= vrienden van het jeugdcentrum Maendeleo) willen ze graag hun ervaringen delen met vrienden, familieleden, buren, klasgenoten en an¬dere geïnteresseerden.
18-10

GGZ in Vlaams-Brabant

De Broeders van Liefde zijn in de geestelijke gezondheidszorg actief binnen België vanuit 11 voorzieningen; 2 in Wallonië en 9 in Vlaanderen, waarvan er 3 gesitueerd zijn in Vlaams-Brabant: de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen; het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius inGrimbergen en het universitair psychiatrisch centrum Sint-Kamillus in Bierbeek. Daarnaast vormen de Broeders van Liefde een sterke partner in verschillende samenwerkingsverbanden, zoals het netwerk 107, initiatieven rond beschut wonen… Via een nieuwsbrief wensen wensen de voorzieningen in Vlaams Brabant u op regelmatige basis te informeren over de dynamiek, de ontwikkelingen en de activiteiten die ze ondernemen.
13-10

Sint-Gregorius zet kinderen met een motorische beperking aan het dansen!

Een creatief team uit het multifunctioneel centrum (MFC) Sint-Gregorius in Gentbrugge laat een droom in vervulling gaan en maakt een dansvoorstelling met 12 kinderen en jongeren met een (neuro)motorische beperking.
12-10

4 nieuwe scholen geven gestalte aan nieuwe onderwijsconcepten

Vandaag keurde de Vlaamse regering een reeks nieuwe projecten goed in het kader van publiek-private samenwerking voor onderwijsinfrastructuur. Het schoolbestuur Broeders van Liefde is fier te melden dat er 4 sites worden gerenoveerd voor een totaalbedrag van ca 74 miljoen euro. Het gaat over ruim 36.000 m² (ver-)nieuwbouw waarmee het schoolbestuur zijn pedagogisch project gestalte wil geven. Die vernieuwde scholen zullen openstaan voor alle leerlingen en de hele lokale gemeenschap. Het zijn open en warm georganiseerde scholen.
03-10

Woonzorgcentrum Passionisten opent!

Op vrijdag 29 september vindt de officiële opening plaats van woonzorgcentrum Passionisten in Tienen. Het woonzorgcentrum bestaat uit 54 permanente woongelegenheden. Daarnaast zijn er 6 bedden voor kortverblijf en een lokaal dienstencentrum.
28-09

Samen veerkrachtig

10 oktober is voor de derde keer de Werelddag voor geestelijke gezondheid. En daarom pakken allerhande organisaties en verschillende mensen uit met een veelvoud van acties, evenementen en gebeurtenissen in een gevarieerd programma. Allemaal in het teken van 'Samen Veerkrachtig'.
18-09
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info