NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Extra plaats voor geïnterneerden met beperking

Minister van Justitie Koen Geens opent op dinsdag 8 mei de bijzondere unit GoLF (Geïntegreerde ondersteuning Lichte verstandelijke beperking en Forensische zorg) op de campus van het UPC Sint-Kamillus in Bierbeek, een voorziening van de groep Broeders van Liefde. De nieuwe woon- en behandeleenheid is een unit voor 20 geïnterneerde personen met een verstandelijke beperking.
08-05

Dr. Guislain Colloquium over wet op voorlopige bewindvoering

Dhr. Christophe Lemmens en dhr. Dirk Scheers nemen u op het 81ste Dr. Guislain Colloquium mee in het thema “De nieuwe wet op de voorlopige bewindvoering ”.
07-05

Bloemenstad zoekt monitoren voor zomerkampen

Ben je minstens 16 jaar, heb je zin voor avontuur en wil je graag eens een kamp mee begeleiden voor mensen met een beperking? Schrijf je dan in als moni bij Bloemenstad!
23-04

Uitnodiging studiedag voor zorgmedewerkers en ervaringswerkers GGZ

GGZ Broeders van Liefde Vlaams-Brabant ism het Vormingscentrum Guislain Gent organiseren een studiedag 'eerste hulp voor hulpverleners: handvaten in de hoopverlening'. Deze studiedag vindt plaats op 28 mei 2018 in het provinciehuis in Leuven.
12-04

Zorgteam van het jaar: stem mee!

Het team van de afdeling forensische longstay in het U.P.C. Sint-Kamillus in Bierbeek is genomineerd voor de titel Zorgteam van het jaar door Health&Care. Stem mee en bezorg hen die mooie titel, een kers op de taart voor het team van de jonge afdeling voor mannen met een interneringsstatuut. Stemmen kan eenvoudig door je e-mailadres op te geven en te klikken op 'vote'. Je kan 1 keer per dag stemmen met hetzelfde e-mailadres.
10-04

O.C. Br. Ebergiste wint publieksprijs 'zorgverhaal van het jaar'

Het project Classics for Specials van O.C. Br. Ebergiste kaapt de publieksprijs weg op 'Zorgverhaal van het jaar' van het Rode Kruis.
15-03

Escape Room laat leerlingen proeven van zorgsector

De zorgsector biedt jobkansen, véél jobkansen. Door de vergrijzing zullen er tegen 2021 meer dan 32.000 jobs in de sector bijkomen. Daarom slaan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Hilde Crevits, Vlaams viceminister-president en minister van Onderwijs de handen in elkaar: samen brengen ze een Escape Room naar 35 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel om het werken in de zorg te promoten. Jongeren krijgen zo de kans om op een creatieve manier kennis te maken met de uitdagingen die aan de job verbonden zijn. En Sint-Eduardus in Merksem mocht de spit afbijten!
13-03

Let's go PillLow!

Plezier en duivelse uitdaging gegarandeerd op de tweede editie van Let's go PillLow op zaterdag 28 april. Teams van 5 tot 8 personen kunnen het tegen elkaar opnemen op opblaasbare springkussens. In totaal zullen er drie sessies zijn, teams kiezen zelf voor welke sessie ze inschrijven (9u30,13u30 of 16u). Het evenement wordt georganiseerd door Xtra Time, de omnisportclub van De Sleutel en vindt plaats op de sportterreinen van campus MFC Sint-Jozef in E. De Deynestraat (Gent). Durf jij met je team deze duivelse uitdagingen aan?
06-03

80ste Guislain Colloquium

Op dinsdag 27 maart 2018 nemen Dr. Jessica De Maeyer en dhr. Peter Dierinck u mee in het thema 'vermaatschappelijking van de zorg: kansen, uitdagingen, grenzen en valkuilen' op het 80ste Guislain Colloquium.
05-03

De Broeders van Liefde: gisteren, vandaag en vooral morgen

Hoe ziet de toekomst van de broeders eruit? Je ontdekt het op dit seminarie in Bierbeek!
26-02
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info