NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98)."Een netwerk is geen doel op zich, het is een middel"

"Netwerken" is het thema dat in onze nieuwe jaarbrochure centraal staat. "Aangezien elke samenwerking in het kader van een netwerk veranderingen met zich meebrengt, is het uitermate belangrijk om die samenwerkingen goed uit te leggen en te kaderen voor alle medewerkers en het ruimer publiek, inclusief cliënten", legt Raf de Rycke, voorzitter van de raad van bestuur uit.
16-06

Geen eind aan mijn pijn

Op vrijdag 8 september organiseert de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen de studiedag ‘Geen eind aan mijn pijn – over euthanasie bij uitzichtloos psychisch lijden’, met medewerking van Dr. Mark Komrad (APA, USA), Prof. Dr. Joris Vandenberghe, Dr. Marc Desmet, Mevr. Ann Callebert, Dhr. Filip Berwaerts, Prof. Dr. Axel Liégeios
13-06

What matters to you?

Dinsdag 6 juni was het internationale 'What matters to you'-dag! Zorgverleners gingen eens te meer op zoek naar wat er echt toe doet én telt voor een zorgdrager. Ontdek enkele warme zorgverhalen vanuit onze voorzieningen!
07-06

Vaar mee voor het goede doel met De Sleutel op 10 september 2017

Altijd al gedroomd van een avontuurlijke zeiltocht op zee? Of een rustige boottocht naar Diksmuide in combinatie met Open Monumentendag? Op zondag 10 september 2017 kan u in Nieuwpoort deelnemen aan “Varen voor het goede doel”.
30-05

Maak de droom van OC Broeder Ebergiste waar!

OC Broeder Ebergiste wil graag een rolstoelfiets en jij kan hen helpen!
18-05

Hoe ziet jouw school van de toekomst eruit?

“Hoe wil jij dat jouw school er binnen 100 jaar uitziet?” Die vraag kregen alle leerlingen van onze scholen voorgeschoteld.
09-05

Visie euthanasie bijgestuurd

De groep Broeders van Liefde in België keurde een gewijzigde visie op euthanasie bij psychisch lijden in een niet-terminale situatie goed.
25-04

De allereerste Let's go Pilllow!

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert De Sleutel voor de eerste keer Let’s go PillLow! Van 9 uur tot 18 uur kan je in groepjes van 6 tot 8 deelnemers je uitleven op alle opblaasbare attracties en hindernissenparcours. Deze namiddag vol beweging gaat door op Campus Sint-Jozef in Ebergiste De Deynestraat 1, Gent. Met dit evenement wil De Sleutel een positieve boodschap de wereld insturen: drugs en verslaving vormen weliswaar een probleem in de maatschappij, maar er zijn veel mogelijkheden om te groeien naar een gezonde en cleane levensstijl. Dit evenement is ten voordele van Xtra Time, de omnisportwerking van De Sleutel. Met de opbrengst wil De Sleutel het sportaanbod van Xtra Time blijven mogelijk maken.
21-04

Studiedag 'Suïcidepreventie: de puzzel opgelost?'

Op donderdag 4 mei 2017 organiseren het psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden, Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg en de Suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg samen de studiedag: ‘Suïcidepreventie: de puzzel opgelost?’. Deze dag gaat door in het PXL-Congress in Elfde-Linistraat 24, 3500 Hasselt.
21-04

Broeders van Liefde op Erfgoeddag 23 april 2017

Zondag 23 april is het Erfgoeddag, een initiatief van FARO, het Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. De hele dag kan je op ontdekking in Vlaanderen en Brussel. Er zijn maar liefst 750 gratis evenementen. Dit jaar staat de sector zorg extra in de kijker. Op deze bijzondere dag vol tentoonstellingen, rondleidingen en workshops stelt Broeders van Liefde zijn deuren open. Broeders van Liefde organiseert 10 activiteiten verspreid over 9 steden.
13-04
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info