NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Ontvang gratis het eerste nummer in september!

In september verschijnt er een nieuwe magazine op initiatief van de Sint-Vincentiusregio van de Broeders van Liefde. Het magazine zal Still heten. Het peilt via fotografie, illustratie, artikels en interviews naar hoe verstilling, verbinding en engagement een plaats vinden in onze maatschappij. Dit zijn immers thema’s die steeds belangrijk zijn geweest voor de broeders. Via dit magazine willen we hun gedachtegoed overdragen en anderen inspireren, net zoals de broeders steeds een inspiratie zijn geweest via het engagement dat ze opnemen.
03-07

Save the date: 29 november 2017

Op 29 september 2017 vindt een 'colloquium: op vlucht voor mijn demonen!' plaats in het Provinciehuis Leuven. Die dag leer je meer over asielzoekers en vluchtelingen met een ernstige psychiatrische problematiek met gastsprekers en workshops.
23-06

"Een netwerk is geen doel op zich, het is een middel"

"Netwerken" is het thema dat in onze nieuwe jaarbrochure centraal staat. "Aangezien elke samenwerking in het kader van een netwerk veranderingen met zich meebrengt, is het uitermate belangrijk om die samenwerkingen goed uit te leggen en te kaderen voor alle medewerkers en het ruimer publiek, inclusief cliënten", legt Raf de Rycke, voorzitter van de raad van bestuur uit.
16-06

Geen eind aan mijn pijn

Op vrijdag 8 september organiseert de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen de studiedag ‘Geen eind aan mijn pijn – over euthanasie bij uitzichtloos psychisch lijden’, met medewerking van Dr. Mark Komrad (APA, USA), Prof. Dr. Joris Vandenberghe, Dr. Marc Desmet, Mevr. Ann Callebert, Dhr. Filip Berwaerts, Prof. Dr. Axel Liégeios
13-06

What matters to you?

Dinsdag 6 juni was het internationale 'What matters to you'-dag! Zorgverleners gingen eens te meer op zoek naar wat er echt toe doet én telt voor een zorgdrager. Ontdek enkele warme zorgverhalen vanuit onze voorzieningen!
07-06

Vaar mee voor het goede doel met De Sleutel op 10 september 2017

Altijd al gedroomd van een avontuurlijke zeiltocht op zee? Of een rustige boottocht naar Diksmuide in combinatie met Open Monumentendag? Op zondag 10 september 2017 kan u in Nieuwpoort deelnemen aan “Varen voor het goede doel”.
30-05

Maak de droom van OC Broeder Ebergiste waar!

OC Broeder Ebergiste wil graag een rolstoelfiets en jij kan hen helpen!
18-05

Hoe ziet jouw school van de toekomst eruit?

“Hoe wil jij dat jouw school er binnen 100 jaar uitziet?” Die vraag kregen alle leerlingen van onze scholen voorgeschoteld.
09-05

Visie euthanasie bijgestuurd

De groep Broeders van Liefde in België keurde een gewijzigde visie op euthanasie bij psychisch lijden in een niet-terminale situatie goed.
25-04
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy info