NL FR

Nieuws

Dit is een overzicht van alle nieuws- en persberichten. De berichten "Broeders van Liefde in de media" vindt u op deze pagina.
Bent u journalist en wilt u meer info over de activiteiten van de Broeders van Liefde? Of bent u geïnteresseerd in nieuws uit de congregatie of organisatie? Neem dan contact op met de dienst communicatie: Mattias Devriendt (09 241 19 80) of Annelies Naert (09 241 19 98).Opening ziekenhuisschool De Radar

Maandag 2 september, eerste schooldag. Voor de leerlingen en leerkrachten van De Radar is deze dag extra speciaal want voor hen is het de allereerste eerste schooldag. Op 2 september openen officieel de deuren van de eerste ziekenhuisschool in Limburg, 'De Radar'. Deze school is verbonden aan het psychiatrisch ziekenhuis Asster en de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen, en biedt 48 plaatsen voor leerlingen uit het secundair onderwijs, die het schoolleven combineren met een opname in de geestelijke gezondheidszorg.
22-08

24 sept: studiedag ziekenhuisarchitectuur

Museum Dr. Guislain organiseert i.s.m. Bavo, architecten de vylder vinck tallieu en Vlaams Architectuurinstituut de studienamiddag Adieu aan het beddenhuis. Ontwerpuitdagingen in de residentiële zorg. Op 24 september 2019 krijgen opdrachtgevers van enkele uitzonderlijke projecten het woord. Er komen praktijkvoorbeelden uit het brede spectrum aan bod: van geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg en opvang van mensen met een verstandelijke beperking tot palliatieve zorg. De cases vormen een aanleiding om na te denken over het nut en de voordelen die goede ziekenhuisarchitectuur oplevert voor kwalitatieve zorgverlening vandaag.
20-08

8 sept: varen voor het goede doel

Varen voor het goede doel 2019 vindt plaats op zondag 8 september in de jachthaven van Nieuwpoort. Varen voor het goede doel is vooral een familiaal evenement.
19-08

Alexianen Tienen behaalt NIAZ-kwaliteitslabel

De psychiatrische kliniek Alexianen Tienen behaalde, 4 jaar na de deelaccreditatie voor de afdeling verslavingszorg, een organisatiebreed accreditatielabel van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Het label staat garant voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.
09-08

Internationaal congres geweldloos verzet

Op 5 en 6 december organiseren de Alexianen Zorggroep Tienen en het Belgisch Instituut voor Geweldloos Verzet een internationaal congres over geweldloos verzet. De verschillende sprekers (Uri Weinblatt, Irit Schorr-Sapir, Christoph Göttl en Eli R. Lebowitz) verzorgen op 5 december verschillende lezingen, en geven op 6 december training in kleinere groepen.
02-07

Sint-Eduardus Merksem viert dertig jaar sport

Dertig jaar geleden, in 1989, startte Sint-Eduardusinstituut Merksem met de richting Lichamelijke Opvoeding en Sport, een sportgerichte TSO-richting. Wat aarzelend begon met een tiental leerlingen in het vierde jaar, groeide al snel uit tot de populairste richting in de school. Naar aanleiding van de dertigste verjaardag organiseert de school voor alle leerlingen een extra sportdag op dinsdag 21 mei.
20-05

Eerste spadesteek samenwerkingsproject ‘Huis 4’

Op dinsdag 7 mei werd op feestelijke wijze het startschot gegeven voor de bouw van ‘Huis 4’, een bouwproject van OC Cirkant & Vivendo.
08-05

Het 83ste Dr. Guislain Colloquium

Hierbij sturen wij u de uitnodiging voor het 83ste Dr. Guislain Colloquium dat doorgaat in Gent op dinsdagavond 04.06.2019 in het Vormingscentrum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43 te 9000 Gent.
08-05

Dr. Marc Eneman wint de Prijs van de Spirituele Zorg 2019

Op 6 mei ontving Marc Eneman de Prijs van de Spirituele Zorg 2019. De Beroepsvereniging Zorgpastores reikte de prijs uit tijdens hun jaarlijkse studiedag in Leuven.
08-05

U.P.C. Sint-Kamillus wint award ‘Ziekenhuis van het jaar’

U.P.C. Sint-Kamillus ontving van ZorgAnders de award ‘Ziekenhuis van het jaar’ op het gala ‘Zorgwerkgever van het jaar’. Het ziekenhuis scoorde hoog op de criteria dienstverlening, verzorging en personeelsbeleid.
30-04
Inhoud syndiceren
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring