NL FR

Huize Triest

Wat is Huize Triest?

Huize Triest  is een huis waar mensen zich ten volle mens kunnen voelen. “Triest” verwijst naar de Kannunik Petrus-Jozef Triest, de stichter van de Broeders van Liefde, en priester in een fel bewogen tijd in de tweede helft van de 18de eeuw. Hij heeft zijn leven tot de laatste dag gewijd aan deze minst bedeelden. Vanuit dit charisma is Huize Triest in 1986 ontstaan.

Ik ben 36 jaar en had een eigen bedrijf. Ik ben slager van beroep, maar mijn zaak ging door meerdere redenen in faling. Nauwelijks besefte ik nog dat ik leefde. Bij weinigen kon ik terecht. Ik leerde leven met weinig zelfs geen geld, weinig voeding en gekregen kleding. Ik was bang, miste liefde, vriendschap en genegenheid. Ik stelde mij meermaals de vraag: “ Hoe overkomt mij dat nu ?” Wat later vond ik de weg naar Huize Triest, gelukkig.

Frans.

Ik was ongelukkig, had verdriet, was boos op mijzelf, financiële beslommeringen en zelfs door mijn eigen toedoen de juiste weg totaal verloren. Ik vond hem opnieuw via de gastvrijheid en warmte bij de medewerkers en Broeders van Liefde in Huize Triest. Ik wil hen vanuit mijn gehele hart danken voor de steun en zorg in en na moeilijke tijden. Mijn boodschap aan allen: „ Wees niet beschaamd, wacht niet te lang en durf hulp te vragen in Huize Triest, je bent er echt welkom!”

Bruno

Waarvoor staat Huize Triest?

We kiezen ervoor een laagdrempelig huis te zijn met een familiaal karakter, een plaats waar mensen mens voor mensen mogen zijn. Heel wat mensen komen binnen de gestructureerde zorgverlening niet aan bod. Voor hen is de weg naar de instelling te lang en de drempel te hoog. 

Wat biedt Huize Triest?

1. Nachtopvang:

Elke nacht van 21u 's avonds tot 10u 's ochtends.

Gedurende de winternachtopvang (midden november tot einde maart) vanaf 20u open.

Reservatie alleen via 0800/62227 om 11u, 14u en 22u15.

            nachtopvang@huizetriest.be                0470.17.27.50

2. Kortdurend wonen:

info@huizetriest.be                                      0470.17.27.50


Coördinator:

Geert Danneels

0473.75.67.04

 

 

ma, 03/09/2009 - 11:13

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring