NL FR

OC Sint Jan de Deo

Start

onvoorwaardelijke aanvaarding respect voor elk menselijk leven. Respect voor privacy respect voor de eigenheid van bewoners samenwerking open dialoog gelijkwaardigheid inclusie

OC Sint Jan de Deo

Het OC Sint Jan de Deo gaat op weg met volwassenen met een verstandelijke en eventueel meervoudige beperking. Het wil een plek zijn waar het voor bewoners goed is om te wonen, werken, leven en waar tevreden medewerkers hen gepaste zorg en ondersteuning bieden.
 
Klik op 'wie zijn we' voor meer info

 

 

 

 

Wie zijn we

Welkom!

 

Zorg en begeleiding

Als voorziening binnen de groep Broeders van Liefde bieden we vanuit een liefdevolle grondhouding ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Het opkomen voor mensen die in hun ontplooiing zorg en begeleiding nodig hebben inspireert ons handelen. Om onze medewerkers hierin te ondersteunen zetten we in op een lerende organisatie. We doen dit alles in een geest van gelijkwaardigheid met respect voor ieders mening.

 

"Het opkomen voor mensen die in hun ontplooiing zorg en begeleiding nodig hebben inspireert ons handelen."

Wens jij meer te lezen over onze organisatie, klik dan zeker verder naar onze website: www.sintjandedeo.be

 

 

Levenskwaliteit optimaliseren

Onze ondersteuning heeft als doel de levenskwaliteit van onze bewoners te optimaliseren. Dit doen we via het realiseren van een permanente zorg en ondersteuning (24u/24u) en het aanbieden van een gevarieerde en zinvolle dagbesteding. We hebben voortdurend aandacht voor de fysieke en psychische gezondheid van onze bewoners en bieden hen een therapeutisch programma aan dat samengesteld wordt door verschillende disciplines (kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedist). Behalve de begeleiders van de dag- en nachtdienst en de paramedische disciplines staan ook de huisartsen, de tandarts en de diëtiste klaar om de nodige zorg te bieden aan onze bewoners. We proberen hen een veilige en warme thuis te bieden en hebben oog voor gezelligheid en sfeer.
Naast de zorg aan de bewoners bieden we vanuit onze voorziening ook het sociaal netwerk de nodige ondersteuning.

 

Maak kennis met ons in dit filmpje

Onze doelgroep

Onze doelgroep

OC Sint Jan De Deo is een vergunde zorgaanbieder gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

We bieden zowel verblijf (=overnachting) als dagbesteding aan volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Ook beantwoorden we vragen in het kader van RTH =Rechtstreeks Toegankelijke Hulp) voor een beperkte tijd (=91 dagen dagopvang of 61 nachten verblijf of een combinatie van beide).

Vanaf juni 2017 kan je als volwassene met een (vermoeden van een) beperking zo maximaal zelfstandig functioneren in een studio op de campus van de voorziening.

Op onze website vind je onder meer nog informatie over de ondersteuning die we aanbieden: http://www.sintjandedeo.be/bewoners/

 

 

Contact

Edewallestraat
37
8610
Handzame
route

 

De voorziening is gemakkelijk te bereiken via de E403, afrit Lichtervelde. Vervolgens richting Diksmuide volgen (N35 – Staatsbaan).

 

Telefoonnummer

051 56 63 07

website
http://www.sintjandedeo.be/
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring