NL FR

GGZ Sint-Truiden, Asster

Start

een waardig betekenisvol leven vernieuwend professionalisme creatief samenwerking schoonheid spiritualiteit passie pionierschap

Sinds 1 januari 2011 waren het Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria en het Psychiatrisch Centrum Ziekeren (ziekenhuis en PVT) reeds ondergebracht in één vzw: vzw Asster. Op 1 januari 2013 zijn de twee ziekenhuizen gefuseerd tot één ziekenhuis met één erkenningsnummer. Net zoals de vzw heeft het geïntegreerd ziekenhuis de naam Asster. De naam "Asster" komt van "astron" wat ster betekent. Naast vertegenwoordigers van de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde, heeft Asster  ook een aantal “lokale beheerders” in haar bestuursorganen, waardoor er niet alleen een verankering bestaat binnen de netwerken van de Broeders van Liefde, maar ook een verankering binnen het Limburgse  zorglandschap.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info.

Wie zijn we

De geïntegreerde psychiatrische centra hebben een grote expeditietocht ondernomen op zoek naar hun eigen identiteit, kaderend binnen de hierboven vermelde missie. Deze zoektocht - die nog niet helemaal voltooid is - heeft heel wat waardevol materiaal opgeleverd en geleid tot deze kernachtige samenvatting:

Wij...

Wij willen een kwalitatief hoogstaand, efficiënt ziekenhuis en psychiatrisch verzorgingstehuis zijn om psychiatrische patiënten en bewoners in het psychiatrisch verzorgingstehuis te behandelen en te begeleiden naar een betere geestelijke gezondheid en hen zo bijstaan in hun streven naar een waardig, betekenisvol leven dat voldoening geeft.

Wij willen gedurfd creatief en vernieuwend te werk gaan met respect voor patiënt en medewerker in een warme, betrokken sfeer in open dialoog met de patiënt en zijn omgeving, met andere hulpverleners en de maatschappij in zijn geheel. Wij willen dit doen met passie en professionalisme, bereid tot pionierschap. Samenwerking, schoonheid en spiritualiteit geven hierbij een kwalitatieve meerwaarde.

Onze doelgroep

Sinds 1 januari 2013 is de fusie een feit: Asster is juridisch en in de feitelijkheid één ziekenhuis met één erkenningsnummer. Het ziekenhuis situeert zich op 2 Campussen: Campus Stad en Campus Melveren. Het ziekenhuis telt 598 ziekenhuisbedden, waarvan er 60 “buiten gebruik” zijn gesteld voor de creatie van mobiele teams binnen het art. 107 project “Reling”, waarvan Asster  projectpromotor is. Naast het ziekenhuis bevindt zich het Psychiatrisch Verzorgingstehuis met 121 plaatsen. 

Het ziekenhuis richt zich tot volgende doelgroepen (situatie vanaf juni 2014)

  • Doelgroep: Kinderen en jongeren (Campus Melveren)
  • Doelgroep jongvolwassenen (De Zeilen 1, Campus Melveren)
  • Doelgroep volwassen
  • volwassenen met depressie, angst, lichamelijk onverklaarbare klachten en/of persoonlijkheidsprobleem (De Lier, Campus Stad)
  • volwassenen met psychose (Orion, Campus Stad)
  • volwassenen met afhankelijkheidsproblemen (Libra) (personen met alcholafhankelijkheid, Campus Melveren, personen met drugafhankelijkheid, Campus Stad)
  • Volwassenen met seksuele gedragsstoornissen (Libra, Campus Stad)
  • Volwassenen met een verstandelijke beperking en een ernstig psychiatrisch probleem (De Zeilen 2, Campus Melveren)
  • Doelgroep ouderen (Sirius, Campus Melveren)

 

Contact

contact
Halmaalweg
2
3800
Sint-Truiden
route

Directie

 

Jaak Poncelet algemeen directeur 011 78 80 01 jaak.poncelet@asster.be
Dr. Marie-Paule Clerinx hoofdgeneesheer 011 78 80 02 marie-paule.clerinx@asster.be
Jos Moers directeur organisatie 011 78 80 03 jos.moers@asster.be
Luc Schalenbourg directeur patiëntenzorg 011 78 80 04 luc.schalenbourg@asster.be

 

 

Telefoonnummer

011 78 80 11

website
http://www.asster.be
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring