NL FR

GGZ Gent, Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain

Start

emancipatorisch personeelsbeleid toegewijd ethisch overleg integratie deskundig betrokken Zorgzaam interdisciplinair samenwerken spiritualiteit participatief leiderschap verdieping

P.C. Dr. Guislain

Het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain is een moderne zorgvoorziening waar, voor verscheiden psychiatrische problemen, gespecialiseerde behandelmilieus aangeboden worden.

 

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

Wie zijn we

Een flexibel en ruim therapeutisch aanbod

Het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain biedt aan patiënten en bewoners een flexibel en ruim therapeutisch aanbod. Door middel van een geïndividualiseerde behandeling beoogt het ziekenhuis voor elke patiënt en bewoner het hoogst mogelijke therapeutisch resultaat en het meest haalbare niveau van re-integratie.

Sinds het ontstaan van het centrum heeft de geestelijke gezondheidszorg een grote evolutie doorgemaakt die in het ziekenhuis tot een gedifferentieerd aanbod van bij elkaar aansluitende specialismen en benaderingswijzen leidde. Vandaag is het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain een moderne zorgvoorziening waar, voor verscheiden psychiatrische problemen, gespecialiseerde behandelmilieus aangeboden worden.

Verwijzingen lopen meestal via de huisarts, maar ook via het aanmeldpunt kan u beroep doen op het ziekenhuis. Zowel ambulant of in de polikliniek, maar ook via opname- en behandeleenheden kan u binnen het ziekenhuis worden geholpen..
 
Alle info op www.guislain.be

Onze doelgroep

Algemeen

Binnen het P.C. Dr. Guislain kan voor volgende doelgroepen een aangepaste behandeling worden voorgesteld:

Zorg op maat

Psychosenzorg

 • Opnameafdeling voor kortdurende behandeling met aparte crisismodule – OPNAME 2
 • Afdeling voor behandeling – REZONANS
 • Klinisch therapeutische behandelafdeling – DE KLIP

Angst-, stemmings- en/of aanpassingsstoornissen

 • Opname- en behandelafdeling – OPNAME 1

Afhankelijkheidsproblematiek alcholol en/of medicatie

 • Afhankelijkheidsproblematiek alcohol en/of medicatie – OPNAME 3

Verstandelijke beperking met psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen

 • Opname- en behandelafdeling – DE STEIGER
 • Outreach De Steiger – De Meander (Mobiele Interventie Cel)

Ouderenpsychiatrie

 • Opname- en behandelingsafdeling - DE KEDRON

Dagbehandeling

 • Afdeling voor dagbehandeling - DE SARON
 • Partiële hospitalisatie (dag of nacht)

Kinderen en jongeren

 • FIORETTI Voor kinderen en jongeren onder de 16 jaar met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen
 • ARCO-OUTREACH FIORETTI

Poliklinische functies

 • Consultaties en psychotherapie
 • Neurofysiologisch labo

Woon-initiatieven

Samenwerkingsinitiatieven

 • Companie 'De Sporen' - centrum voor arbeidszorg, arbeidstraject- en loopbaanbegeleiding

Nieuws

Positieve beeldvorming op Jardin de Fair

Het P.C. Dr. Guislain organiseert dit jaar voor de derde keer Jardin de Fair. In en rond de tuinen van het centrum zullen werken van kunstenaars en psychiatrische patiënten worden tentoongesteld. "Deze tentoonstelling is niet alleen een artistieke brug naar de buitenwereld maar wil ook ‘ontmoeting’ en ‘dialoog’ creëren voor iedereen binnen de muren van ons ziekenhuis", aldus de organisatie. De editie van 2012 koos voor het thema ‘ogen-blikken’ en vindt plaats van 10 oktober tot 10 november 2012. Voor deze editie werkt P.C. Dr. Guislain samen met de stad Gent om met gebundelde krachten de vermaatschappelijking en positieve beeldvorming binnen de Geestelijke Gezondheidszorg maximaal onder de aandacht te plaatsen.
04-10

Oorlog & trauma in Museum Dr.Guislain

Hoe verzorgde men de gewonde soldaten aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog? Wie deed dat? Hoe evacueerde men de slachtoffers? Wat gebeurde er met soldaten met shellshock? Waren het lafaards, mannelijke hysterici, of waren ze echt getraumatiseerd?
07-11

Doe-het-zelf-psychose

Dokters , hulpverleners en andere geïnteresseerden laten aanvoelen hoe het is om een psychose door te maken. Dat is de bedoeling van Labyrinth Psychotica, de media-installatie van de Nederlandse kunstenares Jennifer Kanary, die - door een samenwerking met Janssen Pharmaceutica - een hele week in het psychiatrisch centrum Dr. Guislain in Gent neerstreek.
06-11

Contact

Francisco Ferrerlaan
88A
9000
Gent
route

Telefoonnummer

T: 09 216 33 11

F: 09 216 33 12

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring