NL FR

GGZ Beernem, Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Amandus

Start

engagement Een open geest mensgerichtheid deskundigheid begeestering onze sleutels tot kwaliteit van zorg

P.C. Sint-Amandus

Het psychiatrisch centrum Sint-Amandus bestaat uit  een psychiatrisch ziekenhuis met 459 bedden/plaatsen en een psychiatrisch verzorgingstehuis (PVT) met 120 bedden. Het psychiatrisch verzorgingstehuis beschikt over 4 PVT-afdelingen, waar mensen kunnen wonen met gespecialiseerde ondersteuning. 60 PVT-bedden zijn gelokaliseerd op de campus in Torhout.

Samen met verschillende partners uit de regio maakt PC Sint-Amandus deel uit van het netwerk ggz regio Noord-West-Vlaanderen (zie filmpje hieronder).
 
Een overzicht van het behandel- en zorgaanbod vindt u op www.st-amandus.be


Klik op 'wie zijn we' voor meer info

 

Wie zijn we

Onze identiteit 

De identiteitsverklaring probeert kernachtig te verwoorden waar PC Sint-Amandus voor staat en wat u mag verwachten: “Als ervaren partner in de Geestelijke Gezondheidszorg bieden we mensen met een complexe psychiatrische problematiek gespecialiseerde zorg, met oog voor eigenheid, kansen en grenzen. We doen dit in samenwerking met hen en hun nabije omgeving, met elkaar en andere relevante partners. Telkens weer nemen we die zorg op met respect voor tempo en tijd. We maken werk van een samenleving waarin herstel en kwaliteit van leven optimale kansen krijgen en waar zorgzaam met kwetsbaarheid wordt omgegaan. We komen op voor gelijkwaardigheid en actief burgerschap van psychisch kwetsbare mensen. Een open geest, mensgerichtheid, begeestering, engagement en deskundigheid zijn daarbij onze centrale waarden."

Onze doelgroep

Een specifiek psychiatrisch zorgaanbod

Het ziekenhuis is enerzijds een algemeen psychiatrisch ziekenhuis voor de doelgroepen verslavingszorg en psychosezorg waarbij crisiszorg, kortdurende en voortgezette residentiële behandeling én dagbehandeling aangeboden worden. Anderzijds staat het ziekenhuis in voor een categoraal aanbod met crisiszorg, kortdurende en voortgezette residentiële behandeling en dagbehandeling voor volgende doelgroepen: psycho-organische zorg, psychomentale zorg, gerontopsyschiatrische zorg en forensisch psychiatrische zorg.
 
Daarnaast zijn er 2 afdelingen voor intensieve behandeling (IB). In totaal zijn er 16 ziekenhuisafdelingen. Sinds 2014 wordt ook ambulante forensische zorg verleend door het mobiel forensisch behandelteam. Als partner in het netwerk ggz regio Noord-West-Vlaanderen zet PC Sint-Amandus medewerkers in voor het Mobiel Behandelteam, het Mobiel Crisisteam en MVIP (Mobiele VroegInterventie Psychose).
 

Benieuwd hoe zo'n mobiel behandelteam werkt? Check het filmpje!

 

 

 

Contact

Reigerlostraat
10
8730
Beernem
route

www.st-amandus.be > contacten > bereikbaarheid 

Telefoonnummer

050 79 95 00

Extra contact – e-mailadres:

sint.amandus@fracarita.org

website
www.st-amandus.be
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring