NL FR

BuSO Brecht, Kristus-Koning

Start

onvoorwaardelijk respect voor iedereen engagement beroepsschool spiritualiteit autismespectrum onderwijs op maat

BuSO Kristus-Koning

BuSO Kristus-Koning biedt een heel gamma aan beroepsopleidingen voor leerlingen met een licht mentale achterstand, met een gedragsproblematiek. Bovendien zijn we gespecialiseerd in leerlingen met ASS (autismespectrumstoornissen).

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

 

Wie zijn we

Een traject op maat

Wij garanderen u dat wij onze uiterste best doen om elke leerling met de beste zorgen te omringen en een kwalitatief hoogstaande opleiding aan te reiken. Wij bieden elke leerling een traject op maat, dit wil zeggen dat wij konstant op zoek gaan naar de best mogelijke manier om de leerling te begeleiden. Tijdens de lessen praktijk (BGV) groeien de leerlingen tot bekwame werknemers.  In de kwalificatiefase ervaren de leerlingen tijdens de stages hoe het eraan toegaat in de bedrijfswereld.  Hiervoor werken wij samen met meer dan 650 bedrijven! In de ASV-lessen (Algemene en Sociale Vorming) proberen wij onze leerlingen de nodige vaardigheden bij te brengen opdat zij later op een gezonde, verantwoorde wijze  vlot zelfstandig kunnen bewegen in de maatschappij.  Hiervoor hanteren wij de ontwikkelingsdoelen dewelke voorgeschreven werden door het departement onderwijs. Bovendien reiken we onze leerlingen extra zaken als Leefsleutels, een opleiding voor het theoretisch rijexamen, een opleiding voor het behalen van het Veiligheidsattest (VCA) en nog zoveel meer aan…

Onze missie

Onze visie op opvoeding en onderwijs is doordrongen van de sfeer en de spiritualiteit van het schoolbestuur, de Broeders van Liefde. "Een onvoorwaardelijk respect voor elkeen is de basis van onze inzet ". Voor meer informatie over de missie van de inrichtende macht en het opvoedingsproject kan u terecht op http://www.fracarita.org/identiteit/missie-en-leiderschapsfilosofie. Om al deze doelen te bereiken is een aangename schoolsfeer noodzakelijk, die beschermd wordt door afspraken. Deze afspraken worden samengevat in het schoolreglement.

 

Onze doelgroep

Beroepsschool op maat

Buso Kristus-Koning is een beroepsschool op maat.  Wij beiden een heel gamma aan beroepsopleidingen voor  alle leerlingen met een licht mentale achterstand (T1-attest) of met een gedragsproblematiek (T3-attest).  Bovendien hebben wij ons gespecialiseerd in leerlingen met ASS (autismespectrumstoornissen) die , afhankelijk van de problematiek, geïntegreerd of gescheiden les kunnen krijgen.

7 opleidingen

Wij bieden maar liefst 7 opleidingen aan :

·          Magazijnmedewerker

·          Tuinbouwarbeider

·          Hoeklasser

·          Schilder-decorateur

·          Stofferen en garneren

·          Metselaar

·          Werkplaatsschrijnwerker

 

 

 

Met een team van meer dan 100 personeelsleden, een uitgebreid middenkader en een zorgteam van 7 mensen bieden wij onderwijs op maat van de individuele leerling.  Onze schoolvisie is geënt op het engagement en de spiritualiteit van de Broeders Van liefde, ons schoolbestuur. Op professionele en geïnspireerde wijze wensen wij jonge mensen op te leiden tot gelukkige, zelfstandige werknemers die dankzij onze doorgedreven opleiding en opvoeding over de nodige waarden en  vaardigheden beschikken om  op een zinvolle manier te kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven.


 

Contact

Bethaniënlei
5
2960
Brecht
route

Wegaanduiding 1. Vanuit Antwerpen U neemt de autosnelweg E19 Antwerpen/Breda. Vervolgens neemt U afrit 4, Sint-Job-int-Goor. U volgt richting Sint-Job-in- 't-Goor. Aan de eerste verkeerslichten rijdt U rechtdoor, over de brug, U volgt de Brugstraat tot op het einde. U draait linksaf de Kerklei in. Op het einde draait U rechts de Bethaniënlei in. De ingang van de Beroepsschool Kristus-Koning is op ongeveer 500 meter, aan de linkerkant. (rode metalen poort) 2. Vanuit St. Antonius - Zoersel Vanuit St. Antonius volgt U de Bethaniënlei richting Sint-Job-in't-Goor. Aan de eerste verkeerslichten rijdt U rechtdoor, de Bethaniënlei volgend. Op ongeveer 3 km. is de Beroepsschool Kristus-Koning aan de rechterkant. (rode metalen poort).

Telefoonnummer

03 217 03 46

website
http://busokristuskoning.be/
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring