NL FR

BaO Ursel, Basisschool Sint-Medardus

Start

sterke betrokkenheid creatief samen school maken innovatief Pastoraal geïnspireerd pedagogisch-didactisch

Onze School

Onze School in Ursel bestaat uit een kleuter- en lagere school met ongeveer 235 kleuters en leerlingen. We streven ernaar een zorgbrede school te zijn, met aandacht voor elk kind. Zo krijgt elke klas een aantal lesuren ondersteuning in de klas door een differentiatieleerkracht.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info


 

Wie zijn we

Vrienden van de Urselse school

Ursel heeft een open school die écht het bindmiddel is in de parochie. In onze Urselse School leeft een sterke betrokkenheid van het schoolteam, kinderen, ouders, 'vrienden van de Urselse school', kortom de ganse parochie. Het schoolteam staat open voor vernieuwingen en wil daarin het voortouw wil nemen.  We hebben een goede mix van teamleden: creatieve mensen, pedagogisch-didactische competenties, sportieve mensen, pastoraal geïnspireerde mensen. Kortom: de school van Ursel is een school waar mensen graag komen vooral omdat er een sterke openheid bestaat voor nieuwe initiatieven. Samen school maken is zo plezant in Ursel. 

Onze kenmerken

  • sterke betrokkenheid van het schoolteam, kinderen, ouders, 'vrienden van de Urselse school', kortom de ganse parochie.
  • een schoolteam dat open staat voor vernieuwingen en daarin het voortouw wil nemen. Denken we maar aan : pilootschool voor de nieuwe rapporten, uitwerken van een weekagenda in de kleuterafdeling, uitproberen van Franse initiatie in de derde kleuterklas en de lagere klassen in het lagere.
  • we hebben een goede mix van teamleden: creatieve mensen, pedagogisch-didactische competenties, sportieve mensen, pastoraal geïnspireerde mensen.

Kortom: de school van Ursel is een school waar mensen graag komen vooral omdat er een sterke openheid bestaat voor nieuwe initiatieven. Als wij, als Urselse school, ergens voor gaan dan is dat voluit. Wij ervaren de enorme meerwinst in de samenwerking met het schoolbestuur en de begeleiding van de Broeders van Liefde en de samenwerking met HAKUM en de Emmaüsscholen. Samen school maken is zo plezant in Ursel. Kom eens langs en je zal het voelen.

Onze doelgroep

Kleuter en lager

Onze School in Ursel bestaat uit een kleuter- en lagere school met 4 kleuterklassen en 6 lagere klassen. Er is een sterke differentiatie: elke klas heeft minimum 4 uur hulp van een differentiatieleerkracht.

Contact

Hendelstraat
9A
9910
Ursel
route

Telefoonnummer

09 334 86 40

website
www.medardus.op-weg.be
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring