NL FR

BaO Aalter, Basisschool Emmaüsinstituut

Start

binnenklasdifferentiatie welbevinden de totale ontwikkeling van elk kind kinderen erkennen in hun eigenheid betrokkenheid Preventief werken ontplooiing

Basisschool Emmaüs

De basisschool Emmaüs in Aalter heeft zowel een kleuter- als een lagere afdeling. De kleuterafdeling biedt onderwijs aan kleuters vanaf 2,5 jaar. De lagere afdeling biedt onderwijs aan van het eerste tot het zesde leerjaar.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

Wie zijn we

De ontplooiing van elk kind

Als basisschool willen we graag meewerken aan de totale ontwikkeling van elk kind door hem/haar gepast te onthalen en te betrekken in het schoolleven, door hem/haar te erkennen en te steunen in zijn/haar eigenheid. Om de ontplooiing van elk kind en om ieders welbevinden en betrokkenheid mogelijk te maken werd gekozen voor een doordachte zorgstructuur op onze school. Leerlingen met een tijdelijke achterstand of voorsprong kunnen door de zorgleerkracht met aangepaste leerhulp en aangepaste leermiddelen worden bijgewerkt tijdens de schooluren, zonder bijkomende kosten voor de ouders. Een behandelingsplan wordt door alle betrokkenen uitgewerkt. Ook het preventief werken dragen we hoog in het vaandel en daarom wordt binnenklasdifferentiatie gerealiseerd in de ganse school.

Sta je ook te springen om hier naar school te komen?

 • School met aandacht voor "leren leren" en "leren leven" vanuit brede zorg
 • Verbondenheid, open communicatie en ontmoeten centraal
 • Slaapklasje voor peuters
 • Activiteiten en uitstappen die aansluiten bij de thema's en lesonderwerpen
 • Computers vanaf de tweede kleuterklas
 • Specifiek aanbod voor kinderen met zorgnoden, leerstoornissen en meerbegaafden
 • Samenwerking met secundaire school Emmaüs en scholengemeenschap HAKUM
 • Pest-actie-plan in de lagere school
 • Kwaliteitsonderwijs met hoge slaagkansen
 • Fietspool, voetpool en begeleide rijen
 • Aandacht voor christelijke waarden en respect voor ander- en niet-gelovigen

Onze doelgroep

Ons aanbod

De basisschool Emmaüs in Aalter heeft zowel een kleuter- als een lagere afdeling. De kleuterafdeling biedt onderwijs aan vanaf 2,5 jaar. De lagere afdeling biedt onderwijs aan van het eerste tot het zesde leerjaar.

Contact

Maria Middelareslaan
5
9880
Aalter
route

Komende rondpunt AALTER richting KNOKKE, rechtsafslaan aan de lichten naar AALTER-centrum en onmiddellijk links voor de garage VANDENHEEDE afslaan op de Europalaan (parallelbaan Knokkeweg). De lagere school bevindt zich op een vijftigtal meter verder aan de rechterkant. In de eerste straat rechts (Maria-Middelareslaan)is de toegangsdeur naar de directie en het inkomhek voor de leerlingen. Er is parking in de onmiddellijke buurt. Parkeerschijf niet vergeten... en welkom!

 

Telefoonnummer

09 336 00 00

website
http://www.emmausbasisschool.op-weg.be
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring