NL FR

vzw Den Diepen Boomgaard

Start

sociaal ondernemen sociale economie arbeidszorg

 

Den Diepen Boomgaard vzw is een maatwerkbedrijf  én een bloeiend bio-tuinbouwbedrijf. Gelegen in het hart van Vlaams-Brabant op een oeroude site, bieden wij aan  een vijftiental mensen werk over onze verschillende afdelingen heen.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info. 

Wie zijn we

Onze missie

Den Diepen Boomgaard investeert in mensen voor wie het leven niet meezat.  Het zorgt voor deugddoende arbeid in een positieve sfeer, waarin mensen kunnen thuiskomen en groeien.  Door biologisch te telen krijgt de mens terug een plaats in de landbouw: zij doen het werk, niet het gif. Zo blijft onze voeding, samenleving én ons water gezond.          

Dit zijn enkele van de basisprincipes die wij hanteren :

KORTE KETEN    dus democratisch geprijsde, verse groenten met een minimum aan transport.                                                                                  

LOKAAL               Onze groenten en fruit worden lokaal verkocht in de  hoevewinkel. Naast  ons eigen aanbod verkopen wij  ook biologisch en veelal ambachtelijk geproduceerde lekkernijen als o.a. kaas, zuivel, honing, sappen, dieetvoeding en brood !  Zoveel mogelijk producten zijn lokaal geproduceerd.

REGIONAAL       Voor mensen en bedrijven  uit de ruimere omgeving rijden onze chauffeurs 4 dagen/week groenten- en fruitmanden uit.

 

Onze doelgroep

Wij bieden zinvol werk aan mensen die om tal van redenen op de reguliere arbeidsmarkt niet aan de slag geraken. In de tuinafdeling werken er  een zestal doelgroepmedewerkers onder professionele begeleiding. Al doende leren zij de principes van de  bio –landbouw : van zaaien tot oogsten. In deze afdeling is een goede conditie een must, daar er veel handmatig en intensief werk aan te pas komt. In de hoevewinkel staat en enthousiaste ploeg van 5 mensen klaar om de klanten te bedienen. Naast de verkoop voeren deze mensen ook productcontrole uit, stockbeheer, administratie e.d. In de abonnementenafdeling werken drie mensen samen met twee chauffeurs om alle groenten en fruitmanden tijdig de deur uit te krijgen. Al deze afdelingen worden ondersteund door de dienst administratie, waar momenteel een drietal mensen werkzaam zijn. 

Contact

Rijkenhoekstraat
80
1850
Grimbergen
route

Contact

Openingsuren Hoevewinkel: van dinsdag tot vrijdag (10.00u - 19.00u) en zaterdag (9.00u - 17.00u)

gesloten op maandag en op zon- en feestdagen

 

SW Den Diepen Boomgaard vzw

Rijkenhoekstraat 80 1850 Grimbergen

Tel. 02/270.00.35 fax. 02/270.09.30

info@diepenboomgaard.be

www.diepenboomgaard.be

specifieke vragen rond een abonnement groentepakket en/of fruitmand : abo@diepenboomgaard.be

website
www.dendiepenboomgaard.be
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring