NL FR

Pius X College, Tessenderlo

Start

talenten praktisch tradities Diversiteit modern

Wie zijn we

Wie zijn we 

Het Pius X-College is een school op jongemensenmaat. Hier krijgt iedere jongere de ruimte om zijn talenten te ontplooien, zowel de theoretisch sterke als de meer praktisch ingestelde leerling. Daarom bieden we de drie onderwijsvormen aan: ASO, BSO en TSO. Met dit divers aanbod aan studierichtingen wil onze school een goede weerspiegeling van de samenleving zijn.

Onze school wil de christelijke traditie op een eigentijdse manier waarmaken : we proberen de leerlingen te stimuleren in hun groei naar een sociaal geëngageerd leven, met oog voor andere culturen. Onze leerlingen worden aangemoedigd om taken samen succesvol uit te voeren. We begeleiden hen bij de ontwikkeling van hun eigen interesses en mogelijkheden, met respect voor verscheidenheid.

Onze leerzorg is gebaseerd op twee principes. Enerzijds willen we een breed kader creëren waarin iedereen een passende ondersteuning kan vinden. Anderzijds bieden we, net omdat mensen sterk van elkaar verschillen, leerlingen met individuele noden ook begeleidingsovereenkomsten op hún maat aan. Deze begeleiding wordt intensief besproken met de leerling en zijn ouders, en is gebaseerd op wederzijdse verantwoordelijkheid.

Wij willen als school blijven groeien en de nieuwe uitdagingen in het onderwijs en de samenleving aangaan. Het Pius X-College is klaar voor de toekomst!

Onze doelgroep

Onze doelgroep

Pius X-College Tessenderlo is een gemengde secundaire school. Het is een ASO/BSO/TSO-bovenbouwschool met studierichtingen binnen de domeinen van Handel en Personenzorg. Daarnaast ook een sterk wetenschappelijk en taalcomponent.

Contact

Stationsstraat
125
3980
Tessenderlo
website
http://www.piusxcollege.be/
© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring