NL FR

KO Wachtebeke, Kinderdagverblijf Kindervreugd

Start

Kinderdagverblijf Kindervreugd is vergund en gesubsidieerd door Kind en Gezin voor de opvang van 63 kinderen tussen 0 en 3 jaar. Kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn eveneens welkom! Wij bieden opvang van maandag tot en met vrijdag van 07.00u tot 18.00u.

Wie zijn we

In Kindervreugd zijn vele bellenblazers die elk op hun eigen tempo en in hun eigen kleuren bellen blazen. Deze  zeepbellen symboliseren hun eigenheid, hun noden en verwachtingen.  Het team van Kindervreugd wil op een liefdevolle wijze voor al deze bellenblazers zorgen.

Iedereen blaast bellen van uit de kracht van de liefde. Zonder deze liefde zouden alle bellen op hun eilandje blijven zweven. De kracht van de liefde zorgt ervoor dat er een verbondenheid ontstaat tussen alle bellen; dat iedere zeepbel  omringt en ondersteunt wordt, ongeacht hun eigenheid.

 

De baby’s en peuters blazen zéér kleine belletjes die erg broos en kwetsbaar zijn, maar tegelijk ook erg speels en nieuwsgierig. Zij gaan op verkenning en zoeken houvast bij de grotere bellen zodat ze zich veilig en geborgen voelen. Zij vragen respect voor hun eigenheid, ongeacht hun vorm of kleur. Ieder belletje wil kansen krijgen om zich te 

ontwikkelen tot een grote, stevige zeepbel in de kleur die hij of zij het wil.

De ouders , grootouders en familieleden blazen krachtige,  beschermende zeepbellen om hun kostbaarste bezit, hun kind, te beschermen en te helpen groeien. Bellen vol van vertrouwen, betrokkenheid en waardering blazen zij binnen in Kindervreugd. Ze zijn allen even belangrijk en verdienen de nodige zorg en aandacht.

Het team van personeelsleden wil samen bellen blazen om een stevig fundament te vormen en zorg te dragen voor alle belletjes die in Kindervreugd geblazen worden. Met véél geduld en professionaliteit creëren zij kwaliteitsvolle bellen van warmte, tederheid,  geborgenheid en  respect voor éénieder. Bellen die dreigen stuk te spatten worden met de nodige zorg en aandacht omringd zodat ook zij opnieuw kunnen schitteren. De collega’s dragen zorg voor elkaar en samen vormen zij een hecht team.

Ook bellen geblazen door vrijwilligers, door inwoners van Wachtebeke, door sympathisanten, … zijn aanwezig in Kindervreugd. Zonder hen zou het kleurenpallet niet zo prachtig stralen.

Een liefdevolle zorg voor elkaar maakt dat alle bellen samen sterk en mooi zijn!

 

Onze doelgroep


Kindervreugd is vergund voor de opvang van 63 baby’s en peuters. Er zijn vier leefgroepen:
  • Biekes: baby’s tot +/- 8 maanden
Drie semi-verticale leefgroepen: 
  • Hommeltjes: van 8 maanden tot 14 à 18 maanden
  • Beezekes & Kabouters: van 14 à 18 maanden tot +/- 3 jaar
 

Contact

Dorp
45
9185
Wachtebeke
route

Telefoonnummer

09 345 05 41

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring