NL FR

BuSO Lier, De Regenboog

 

Start

opleiden aangepast onderwijs Kleinschaligheid doorzetten begeleiden kansen bieden

BuSO De Regenboog

Onze school staat open voor jongens en meisjes tussen 12 en 21 jaar die door het CLB verwezen werden naar het buitengewoon onderwijs, opleidingsvorm 3. Zij hebben de keuze uit vier opleidingen: grootkeukenmedewerker, onderhoudsassistent, kappersmedewerker, winkelhulp.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

Wie zijn we

Een thuis voor jongeren

Onze school heeft als doel meisjes en jongens, die het om één of andere reden niet halen in het gewoon secundair onderwijs, op te leiden en te begeleiden. Dat gebeurt in de geest van het pedagogisch project. Wij willen een plaats zijn waar jongeren graag naartoe komen en zich thuis voelen. Onze kleinschaligheid draagt daar zeker toe bij.

“Wij willen een plaats zijn waar jongeren graag naartoe komen en zich thuis voelen.”

Ons uitgangspunt is alle leerlingen mogelijkheden aan te bieden, zowel in GASV als in BGV, die voor hen het meest geschikt zijn. Hierdoor kunnen zij een volwaardig getuigschrift behalen. In alle opleidingen is veel aandacht voor de houding van onze leerlingen. Samenwerken, doorzetten, respect voor de anderen, zichzelf en het materiaal maken een wezenlijk deel uit van de opvoeding die wij onze leerlingen willen geven.
 

Onze doelgroep

Vier opleidingen

“Ons uitgangspunt is alle leerlingen mogelijkheden aan te bieden die voor hen het meest geschikt zijn.”

Onze school staat open voor jongens en meisjes tussen 12 en 21 jaar die door het CLB verwezen werden naar het buitengewoon onderwijs, opleidingsvorm 3. Zij hebben de keuze uit vier opleidingen (grootkeukenmedewerker, onderhoudsassistent, kappersmedewerker, winkelhulp) waardoor elke leerling voldoende aan zijn trekken kan komen en een eigen beroepskeuze kan maken. Ze krijgen aangepast onderwijs, zodat ze de mogelijkheid hebben om een getuigschrift te behalen. Hierdoor wordt het mogelijk om, na hun opleiding, te werken in het normale arbeidscircuit en te functioneren in het gewone leefmilieu.

In Kessel hebben wij ook een afdeling met een opleiding OV1 (secundair onderwijs) type2 en type 9. Voor meer info over onze afdeling in Kessel klik hier.

Contact

Kapelstraat
33
2500
Lier
route

Wendy Verheyen, directeur wendy.verheyen@fracarita.org
Kris Verstrepen, technisch adviseur coördinator kris.verstrepen@fracarita.org

 

Telefoonnummer

03 480 23 11
 

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring