NL FR

BaO Nevele, Gesubs. Vrije Basisschool Sint-Vincentius

Start

Sint-Vincentius, basisschool OP WEG

De basisschool Sint-Vincentius in Nevele heeft zowel een kleuter- als een lagere afdeling. De kleuterafdeling bestaat uit een peuterklas, een eerste, tweede en derde kleuterklas. De lagere afdeling biedt onderwijs aan van het eerste tot het zesde leerjaar.

Klik op 'wie zijn we' voor meer info

Wie zijn we

Onze scholen bieden een kleurig perspectief! 

De baseline 'Op Weg' drukt uit dat onze scholen niet statisch zijn. Ze zijn in beweging. Ook de jongeren die bij ons binnenkomen zijn in volle evolutie.
'Op Weg' is een mooi beeld voor stapsgewijs samen richting nemen en toch je identiteit bewaren. Dat is ook hetgene wat we met onze leerlingen willen bereiken.

Het vierkante blokje in het schoollogo suggereert een strakke, afgewogen en evenwichtige structuur. Dat past bij onze discipline en de kwaliteitsvolle traditie.
Vanuit het vierkantje vertrekken verschillende kleurige lijnen. Zij tonen souplesse en beweeglijkheid, die toch niet richtingloos zijn. Dat past bij de zorg, warmte, hartelijkheid en openheid die we in onze scholen trachten te realiseren. Elk talent kan zich bij ons ook in een eigen richting ontwikkelen en zijn/haar eigen weg gaan. Wij staan voor ontplooiing, voor diversiteit...

Elk kind wordt naar waarde geschat!

Kennis bijbrengen en overdragen blijft één van de belangrijkste doelen van elke school. Toch menen wij te mogen zeggen dat we elk kind naar waarde schatten. Ook diegenen voor wie het leren niet zo eenvoudig verloopt, worden zorgzaam opgevolgd. Leerlingen die het met de leerstof moeilijker hebben, worden bijgewerkt tijdens de zorguren. Onze leerkrachten werken vanuit de pedagogie van de hoop en blijven geloven in de groeikansen van het kind.

Hakum

De Sint-Vincentiusschool maakt deel uit van de scholengemeenshap 'HAKUM'. De scholengemeenschap staat voor het samenwerkingsverband tussen meerdere scholen.

HAKUM verenigt de basisscholen van:

  • Sint-Paulus Hansbeke

  • Emmaüs Aalter

  • Sint-Franciscus Knesselare

  • Sint-Medardus Ursel

  • Sint-Gerolf Merendree

  • Sint-Vincentius Nevele

Door dit samenwerkingsverband beschikken we over een grotere draagkracht, meer middelen en specifieke expertise om onze maatschappelijke opdracht met succes te vervullen.
De mogelijkheden om gedifferentieerd te werken zijn ruimer, nascholing volgen wordt makkelijker en er zijn meer mogelijkheden tot overleg. De nieuwe structuur leidt tot een bestuurlijke schaalvergroting en draagt bij tot een efficiënter beheer van de beschikbare middelen.

De samenwerking betekent voor alle partners een win-winsituatie terwijl elke school afzonderlijk zijn eigen identiteit blijft behouden.

Onze doelgroep

Ons aanbod

De basisschool Sint-Vincentius heeft zowel een kleuter- als een lagere afdeling. De kleuterafdeling bestaat uit een peuterklas, een eerste, tweede en derde kleuterklas. De lagere afdeling biedt onderwijs aan van het eerste tot het zesde leerjaar.

Contact

C.V.D. Cruyssenstraat
1a
9850
Nevele
route

Telefoonnummer

09 371 70 57

E-mailadres

directie.vincentius@op-weg.be

 

© fracarita.org - disclaimer - privacy verklaring