Zoeken

100 geselecteerde leerlingen bouwen een virtuele school in Minecraft

Image

100 geselecteerde leerlingen bouwen een virtuele school in Minecraft

Op vrijdag 10 november komen 100 leerlingen tussen 10 en 18 jaar uit verschillende Broeders van Liefde scholen (Aalter, Brakel, Gent, Leopoldsburg, Merksem, Nevele, Tessenderlo, Ursel en Zelzate) en onderwijsvormen (basis, secundair, buitengewoon onderwijs) naar de gebouwen van Microsoft in Zaventem om verder te bouwen aan een virtuele school in Minecraft.

 

Sommigen zijn echte Minecraft kenners, anderen zullen die dag samen met hun leerkrachten voor het eerst kennismaken met de educatieve versie van het spel. Ze werden geselecteerd op basis van hun creatieve ideeën om leerstof te vertalen naar het interactieve spel.

 

Er wordt inclusief en samen gewerkt: leerlingen van het lager, secundair en buitengewoon onderwijs uit heel Vlaanderen bedenken, ontwerpen en bouwen aan een achtbaan met maaltafels, een doolhof vol spelling, een labo met chemische proeven, monumentale beeldhouwwerken, een duurzame boerderij, een garage voor automechanica en nog veel meer ideeën waarmee ze kandideerden.

 

Na de hackathon zal de virtuele school als wereld downloadbaar zijn voor alle leerlingen. Met de blokken uit de populaire game Minecraft kun je werkelijk alles bouwen”, vertelt één van de organisatoren Tine Roobrouck die als pedagogisch begeleider werkt voor de 60 scholen van Broeders van Liefde. “Tijdens een hackathon kunnen we dat in snel tempo doen slagen. Door een school te bouwen in de educatieve versie van het bekende Minecraft,  sluiten we aan bij de leefwereld van de kinderen en jongeren. De leerlingen vertalen zelf hun lessen op een innovatieve manier naar de virtuele wereld en oefenen hun 21ste eeuwse vaardigheden. Ze gaan creatief aan de slag met thema’s als duurzaamheid en inclusiviteit en bedenken, ontwerpen en werken samen  met leerlingen uit andere regio’s, leeftijdsgroepen en onderwijsvormen.”

 

Het event gaat door in de gebouwen van Microsoft in Zaventem en maakt deel uit van de verschillende initiatieven om via game-based learning de 21e eeuwse vaardigheden meer onder de aandacht te brengen. Het event krijgt de steun van Luk Van den Bossche (Mint Vlaanderen) en Stephen Reid (Gamebase Learning Lead Microsoft).

 

Tine Roobrouck

0492 19 34 82 of 0497 46 08 34

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte